HAZA HÍR-MIX Az „eötvösösök“ emlékezetessé tették a „Tündérkönyvtáros“ életjubileumát  

Az „eötvösösök“ emlékezetessé tették a „Tündérkönyvtáros“ életjubileumát  

648
hirdetés

Egyszer egy jeles színművész nyilatkozta: a szakmai díjaknál jobban kedveli a közönségdíjakat, mert azokat a nézők szívvel-lélekkel adják, éreztetve, hogy érdemes (volt) értük dolgoznia. Hasonlóképpen vélekedik Jenei Gabriella „Tündérkönyvtáros“ is, aki immár bő két évtizede a komáromi Szinnyei József Könyvtár gyermekrészlegén nebulók sokaságát neveli az életbölcsességekkel bíró irodalmi művek és a jó könyvek szeretetére. A minap, 60. életjubileuma kapcsán a manapság ritka kincsnek számító hála jele fogadta őt a helyi Eötvös Utcai Alapiskolában…

Miután az érintett intézmény oldalán szembesültem a nem mindennapi eseményt megörökítő fotókkal, felkerestem a jubilánst, aki örömkönnyekkel a szemében számolt be az „eötvösösök“ által számára készített meglepetésről.

„Régóta szívesek teszek eleget az iskola felkérésének, hogy vegyek részt a vers- és prózamondó versenyeiken elhangzó produkciók értékelésében. Ezért nemrég arra is igent mondtam, hogy legyek zsűritag a népmesemondó versenyükön. Azzal ültettek be a médiaterembe, hogy várjak egy kicsit, mindjárt jön a másik zsűritag is. Jóleső érzéssel töltött el az, hogy a gyerekek tapssal fogadtak, de akkor még nem gyanakodtam. A várt versenyre azonban nem került sor, ahelyett a több évtizedes, nagyszerű együttműködésünket azzal hálálták meg, hogy egyedi módon felköszöntöttek engem a már betöltött kerek szülinapom alkalmából“ – idézte fel a történteket.

Nem titkolta: nagyon meglepődött és meghatódott, amikor meglátta a sok kedves, ismerős arcot, majd a közös rendezvényeikről neki készített videót, hatvanasokkal díszített lufikat és a gyerekek műsorát. Ráadásként az aprónéptől sajátkezűleg, szívvel-lélekkel készített ajándékokat, a pedagógusoktól pedig porcelán dísztárgyakat és virágcsokrot is kapott.

Sőt, a következő feliratot tartalmazó oklevelet is átvehette, amely a könyvtári íróasztala mögötti polcon kapott helyet, további vonzó gyermekműsorok megvalósítására sarkallva őt: „Elismerő oklevél Jenei Gabriella Tündérkönyvtáros részére, aki áldozatos munkájával, a gyermek- és ifjúsági könyvek szeretetével gyerekek százait nevelte és neveli olvasóvá“.

Kérésemre Kováč Klaudia, az Eötvös Utcai Alapiskola igazgatója elárulta: a szokatlan meglepetés ötletgazdája az egyik napközis pedagógus, Andrew Gabriella volt, aki azt a kollégáival közösen vitelezte ki. Sőt, a helyszínen Barta Csilla pedagógus által készített fotókat is portálunk rendelkezésére bocsátották.

Mi pedig a háborúkkal, migránsáradattal és természeti katasztrófákkal sújtott korunkban az olvasóinknak szívesen szolgálunk efféle szívmelengető hírekkel. Azért is, mert a Gabika által, egyes kolléganői segítségével megvalósított Andersen éjszakákon, mesedélutánokon, könyvbemutatókon és további tartalmas rendezvényeken áldozatkészségét és gyermekszeretetét más iskolák és civil szervezetek rendezvényein is személyesen megtapasztalhattuk. Az életjubileumához az olvasóink nevében is szeretettel gratulálunk, és sikeres, boldog folytatást kívánunk!

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleEljárást indított a rendőrség a D1-es autópályán történt baleset ügyében
Next article350 ezer eurót kapott a gombaszögi pálos kolostor megmentésére a Sine Metu Pt.