HAZA KULTÚRA Az Amy Winehouse inspirálta soul díva, Sharon KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál...

Az Amy Winehouse inspirálta soul díva, Sharon KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere, teljes a line up

581
hirdetés

Kraak & Smaak (NL), Cari Cari (AT), Ina West (PL), Kill the Dandies! (CZ), Lash & Grey (SK) -pezsdítő nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál. A jubileumhoz méltó line up-ban a hazai élvonalképviselteti magát,Nagymarosra érkezik többek között a Bagossy Brothers Company, Belga, Beton.Hofi, Blahalouisiana, Carson Coma, Dzsúdló, Elefánt, Halott Pénz. A fesztivál fő fellépőjeaz Amy Winehouse inspirálta soul díva, Sharon KOVACS lesz. A bársonyos hangú holland énekesnő’Child Of Sin’ című új albumával érkezik, amelynek címadó dalához méga Rammstein énekesét, Till Lindemannt is sikerült elcsábítania egy duett erejéig. 

Feltörekvő csillag ragyogja be a jubileumi VéNégy Fesztivál nyitónapját. KOVACS (NL)neve lehet, hogy magyarosan csenghet, ám a német-holland származású 32 éves énekesnő valójában csak nevelőapja nevét vette fel egészen kicsi korában. Magyarországon is csak ekkoriban, valamint a Sziget Fesztiválos fellépése során járt.“Mindig nagyon kellemesen érzem magam Magyarországon, elképesztően kedvesek az emberek. Tudom, hogy a Kovács nagyon elterjedt vezetéknév, sokszor összenevetek más Kovácsokkal, hogy biztosan távoli rokonok lehetünk.” – nyilatkozta az énekesnő.

Zenei műfaját leginkább a soul stílusba szereti sorolni, különösen, mert minden dala szívből-és lélekből szólal meg.Legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone és Amy Winehouse, de David Bowie klasszikusait is szívesen énekli a zuhany alatt. A’Shades of Black’ című debütáló albumára az egész világ felfigyelt. A hazai közönségnek a 2016-os Sziget Fesztiválon volt szerencséje elcsípni őt, azóta senkinek sem sikerült elhoznia, de most a VéNégy Fesztivál meghívására igent mondott. Előadásmódja, karizmája azóta még nagyobb magasságokba emelkedett, üstökösként szárnyal felfelé, júniusban a Dunakanyarban már egy igazi soul dívát köszönthetünk, aki nagy eséllyel pályázik arra, hogy felérjen példaképéhez, Amy Winehouse-hoz.Child Of Sin című, legújabb és eddigi legőszintébb albumával érkezik, amelyhezegy dal erejéig még a Rammstein énekesét, Till Lindemannt is sikerült elcsábítania, az album címadó dalában énekelnek duettet.

KOVACS mellett szintén Hollandiát képviseli a Glastonbury, valamint a Coachella fesztiválokat is megjárt Kraak & Smaak (NL), akik a funk, a hiphop, és a soul egyedi ötvözetét hozzák el Nagymarosra.

Június 22-én lép színpadra aKill The Dandies! (CZ). A csehzenekar egyenesen Prágából érkezik.A David Lynch filmek világa, a The Velvet Underground nyersessége, valamint Lee Hazlewood balladái inspirálta formáció ötvözi a pszichedeliát, a soult, a 70-es évek diszkóját és a poszt-punkot.A banda a legjobb filmzenéért járó cseh Oroszlán díjat is bezsebelte az Occupation című filmhez írt, How To Hold A Gun című szerzeményükkel.

Szintén a nyitónap line up-ját gazdagítja a Cari Cari (AT).Az osztrák duót Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotja.A párost Barcelonában, a Primavera Sound Festivalon fedezték fel, szürreális koncertjükkel még a The Rolling Stones Magazin munkatársait is levették a lábukról, úgy is jellemzik őket, mint a „The Kills és The XX szerelemgyerekét”, egy „csipetnyi Moricconeval” és a “Cat Power nyers erejével” megfűszerezve.Elsősorban indie-rockot játszanak, de szabadon merítenek a különböző zenei stílusok közül, saját érzéseiket, vágyaikat, gondolataikat transzformálják át dallamokká.A‘Welcome To Kookoo Island’ címet viselő új albumuk több mint egy egyszerű zenei album, egy vízió, utópia arról, hogy milyennek is kellene lennie a világnak.

A Cari Cari-hoz hasonlóan a lengyel énekesnő, Ina West (PL) is bátran kísérletezik a különböző zenei

stílusokkal. Transz-, absztrakt-, és dance popot játszik a modern lengyel folk és a jazz elemeivel keverve. A Moderat minimalista hűvösségét ötvözi a Die Antword koncerteleganciájával. Koncertjein klasszikus hangszereket – dobokat, szintetizátorokat, hegedűt, basszusgitárt – kombinál táncos bitekkel és nyers vokális harmóniákkal. Június 23-án a nagymarosi éjszakában fogja táncba repíteni a közönséget.

A V4-es zenekarok sorát aKristin Lash és Jakob Grey alkotta formáció, aLash & Grey (SK)zárja.A jazz-t és soul-t ötvöző duó viharos gyorsasággal hódította meg a legnevesebb nemzetközi színpadokat. A közönség szeretete mellettszámos díjat is bezsebeltek, Szlovákia mellett Csehországban is elnyerték a legjobb debütáló albumnak, a legjobb kislemeznek, valamint a legjobb albumnak járó elismerést. A fesztivál szombati napján a vadregényes Duna-parton, dunai hullámzással és naplementével kísérve adnak koncertet.

Ahogy leszáll az éjés felgyúlnak a csillagok az elektronikus zene és a keményebb ütemek veszik át a stafétát, június 24-én a techno szcéna egyik legizgalmasabb figurája, a berlini és londoni klubokat is megjárt jordán dj, Badaro érkezik a VéNégy-Partra egy ütős techno party erejéig.

A Dunakanyarba zarándokolnak a legnépszerűbb magyar előadók, köztük az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Belga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, a Halott Pénz és az Elefánt. A line-up-ot színesíti még Ajsa Luna, Bérczesi Robi és Frenk duója, Co Lee, Dánielfy, Gyuris, OIEE, valamintSaya Noé.

A Hanfoglaló programban résztvevő ifjú tehetségek is helyet kaptak a programban, fellép a Cataflamingo, Giliszta, Grabovszki, Heavy Brains, Kacaj, Mehringer, Sisi, Slapstick?, Young B!TE, valamint a Young Majré.

Lehengerlően széles a paletta, a zenei ínyenceknek is vonzó találkahely lesz a Dunakanyar legszebb részén megrendezésre kerülő jubileumi VéNégy Fesztivál. A koncerteken túl a 10. Színházi Olimpia keretében színvonalas színházi és utcaszínházi produkciók, VR Színház, valamint gyermekprogramok teszik teljessé a kínálatot.

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – június 22-25. Nagymaros

További információ: venegyfesztival.hu

hirdetés
Previous articleŠÚ: Több mint 59 500 ember halt meg tavaly Szlovákiában
Next articleA komáromi futballstadion rekonstrukciója már 2023 májusában megkezdődik.