HAZA HÍR-MIX Az agrárminiszter Érsekújvárban támogatásáról biztosította a tüntető gazdákat

Az agrárminiszter Érsekújvárban támogatásáról biztosította a tüntető gazdákat

263
hirdetés

Az Érsekújvári járásban mintegy száz traktorral és egyéb járművel vonultak ki az utakra a gazdák, több első- és másodrendű úton jelentősen lassítva a forgalmat. Richard Takáč agrárminiszter Érsekújvárban a támogatásáról biztosította őket.

FOTO TASR – Milan Drozd

A miniszter szerint közösek a céljaik. „Támogatjuk a mezőgazdasági termelők követeléseit, hogy növeljük az élelmiszer-önellátást, és több hazai termék legyen az üzletláncok polcain, illetve hogy a termelők azt tegyék, ami a dolguk, és ne hivatalnoki munkát végezzenek” – jelentette ki a miniszter. Hozzátette, hogy a lehető leghamarabb előrelépés lesz a közvetlen agrártámogatások kifizetése ügyében.
Emil Macho, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) elnöke szerint semmi rendkívüli nincs abban, hogy egy ország földművelési minisztere támogatja a gazdák ilyen követeléseit, ennek ellenére meg akarják őrizni a tiltakozás apolitikus jellegét. „Mi hivatalosan nem hívtuk a minisztert, sem más politikust, hogy vegyen részt a tüntetésünkön, de nem tudjuk befolyásolni, hogy melyik politikus vesz rajta részt” – szögezte le Macho.

TASR

hirdetés
Previous articleAz Opera Trioval zárult a „Norbi-féle“ Zeneszalon-beszélgetéssorozat a komáromi SZJK-ban
Next articleSikeresen kezdték az évet a gútai karatésok