HAZA HÍR-MIX Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban korlátozzák a látogatást

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban korlátozzák a látogatást

816
hirdetés

A járási kórházban július 8-tól, tehát a mai naptól korlátozták a beteglátogatást. Az intézmény ehhez a lépéshez a kedvezőtlen járványügyi helyzet, a koronavírus ismételt tejedése miatt folyamodott. A döntés értelmében tehát a látogatást csak kivételes esetekben engedélyezik.

Július 8-tól az intézkedés visszavonásáig a kórház minden osztályán korlátozzák a látogatást, mivel a koronavírus terjedése, a pozitív esetek számának növekedése az adott régióban erre a lépésre kényszeríti az intézmény vezetőségét.

Csak a palliatív ellátásban részesülő, súlyos állapotú, végstádiumban lévő betegek látogatására lesz lehetőség, s a betegek kenetét feladó lelkiatyák látogatása is megengedett lesz. Kivételes esetekben az egyes osztályok főorvosai engedélyezhetik a látogatást. A betegek személyes szükségleteinek biztosítására kijelölt idő naponta 14-től 15 óráig tart, ebben az időpontban adhatják át a hozzátartozók a szolgálatban lévő egészségügyi személyzetnek a betegeknek szánt csomagokat.

,,A kórházban jelenleg kedvező a helyzet, tíz ágyat csoportosítottunk át a koronavírusos betegek részére, s az osztályon pillanatnyilag négy személyt kezelnek. A látogatást korlátozó intézkedések megelőző jellegűek, melyek azért szükségesek, hogy időben elejét vegyük a koronavírus nagyobb arányú terjedésének“ – közölte az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

agel.sk (n.zs.)

hirdetés
Previous articleTábori vizit az SZMPSZ-nél, ahol alkotni nyáron is jó
Next articleBoráros Imre színművész meglepetésekkel teli évadzárása