HAZA RÉGIÓ Autómentes nap Dél-Komáromban – a környezetbarát közlekedés jegyében

Autómentes nap Dél-Komáromban – a környezetbarát közlekedés jegyében

403
hirdetés

Az autómentes nap az európai mobilitás hét része, melyhez Komárom idén immár tizenegyedik alkalommal csatlakozott. Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referenstől megtudtuk, hogy szeptember 21-ei programra, melyet a Rüdiger-tó mellett rendeztek, 120 óvodás érkezett.

A kicsik körében a délelőtti rendezvényen a kerékpáros és rolleres közlekedést népszerűsítették. A gyerekeket többek között kresz-pálya várta, ahol a közlekedés szabályait gyakorolhatták, de volt ugróiskola, játékos pályák. A tó melletti sétányon különböző állomásokon ismerkedhettek meg a környezetbarát közlekedéssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel, a környezetvédelemmel és a tó élővilágával is.


Havran-Tóth Bernadett
kiemelte, a Mobilitási hét programjai között meghirdették a Minél többen biciklivel, rollerrel az iskolába! versenyt. Ezzel a kerékpáros és rolleres közlekedést szeretnék népszerűsíteni az általános iskolások és a gimnazisták között. A résztvevők szeptember 16-tól szeptember 22-ig, az európai mobilitási héten, 5 napon keresztül kerékpárral és / vagy rollerrel mennek iskolába. A résztvevők között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A Legeredményesebb Autómentes Iskolák versenyén pedig a jól teljesítő iskolák értékes jutalomban részesülnek, roller- és kerékpártárolót nyerhetnek. Emellett a Komáromi Rendőrkapitányság a héten Hogyan közlekedj biztonságosan kerékpárral / rollerrel a városban? címmel előadássorozattal készült a diákok számára.

Szeptember 22-én csütörtökön pedig 7.30-tól bringás reggelit tartanak a Jókai téren, valamint a Mártírok útja – Bem utca sarkán, továbbá Szőnyben, a Hősök terén és Koppánymonostoron az óvoda környékén is. Az iskolába, munkába kerékpárral közlekedőket péksüteménnyel, gyümölccsel várják a szervezők.

Az autómentes nap az egyik legnagyobb közlekedéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos kampány Európában. A program fő célja a környezetbarát közlekedés népszerűsítése.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleA nyár folyamán több dolog megújult a Munka Utcai Alapiskolában
Next articleA Selye János Gimnázium diákja a Nemzetközi Németolimpián (IDO 2022)