HAZA BELFÖLD Augusztus 20. – Neves felvidéki magyar közéleti személyiségeket tüntetett ki

Augusztus 20. – Neves felvidéki magyar közéleti személyiségeket tüntetett ki

896
hirdetés

Magyarország pozsonyi nagykövetségén csütörtökön rangos kitüntetéseket adtak át, amelyeket Áder János államfő ítélt oda neves felvidéki magyar közéleti személyiségeknek az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából.

    Pogány Erzsébet a szlovákiai magyarság társadalmi, politikai és kulturális életének meghatározó egyéniségeként a felvidéki és az összmagyarság iránti elkötelezettséggel végzett, a helyi társadalmi élet újjászerveződését szolgáló, sokoldalú és odaadó tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta.
    Sándor Anna értékes tudományos és tudományszervezői munkája, valamint a magyar nyelv felvidéki megmaradása érdekében kifejtett jelentős közéleti és kulturális tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjében részesült.
    Szvorák Zsuzsát a felvidéki magyarság identitásának megőrzését és hagyományainak továbbörökítését szolgáló sokrétű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki az államfő.
    Luky János a szlovákiai Barsendréd és magyar közösségének életét gazdagító, a község történetének feltárásában kiemelkedő, sokrétű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkeresztben részesült.
    A kitüntetéseket Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete adta át ünnepség keretében. Az ünnepségen jelen volt Berényi József, az MKP elnöke, valamint Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke is.


MTI

hirdetés
Previous articleTata: Zenei csemege Ausztriából
Next articleIllegális bevándorlás – Bírálat Szlovákia címére a menekültek szelektív befogadása miatt