HAZA HÍR-MIX Augusztus 20-án Szent Istvánra emlékezünk

Augusztus 20-án Szent Istvánra emlékezünk

852
hirdetés

SZT. ISTVÁN

KOMÁROM:

Augusztus 20-án, 17 órakor Szent István lovas szobránál kerül sor az ünnepi megemlékezésre és a kenyérszentelésre. A Kárpát-medence kenyerét Elek László komáromi esperesplébános és Nagy Zsolt református lelkipásztor szenteli meg. Az ünnepi beszédet Koltay Gábor film- és színházrendező, író, érdemes művész tartja. Az ünnepi műsorban fellép a Concordia Vegyes Kar és Ponty Tamás színművész. A Szent András-templomban 18 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, amelyet Elek László esperesplébános celebrál, igét hirdet Nagy Zsolt lelkipásztor.

GÚTA:

Az idei Szent István-napi ünnepségeket a hagyományoknak megfelelően a kisváros politikai szervezetei a Szent Rozália-emlékparkban tartják. Varga Tamás, az MKP városi szervezetének tagja ezúttal moderátorként mutatkozik be. A városi fúvószenekar nyitánya után, a koszorúzásokat megelőzően dr. Viola Miklós, az MKP városi szervezetének elnöke tartja az ünnepi beszédet. Szónoklata után kerül sor a koszorúzásra, amelyen részt vesznek a város intézményeinek, politikai és társadalmi szervezeteinek képviselői.

ÓGYALLA:

A városban ez alkalommal kétnapos ünnepséget tartanak. Szeptember 20-án a Konkoly-Thege téren 18 órakor kezdődik a megemlékezéssel egybekötött koszorúzás, amelyen Szent István a legendák alapján címmel ünnepi beszédet mond Elek József. Augusztus 22-én, az Ordódy-parkban délelőtt 9 órától gulyásfőző és íjászverseny, 14 órától lovas nomád életmódbemutató, 15 órától kenyérszenteléssel egybekötött ökumenikus istentisztelet, 17 órától Szentpéteri lakodalmas, 18 órától pedig a Frisson zenekar koncertje lesz.

DUNATÁJ HETILAP 33/2016

hirdetés
Previous articleBugár: valószínűleg hármas koalícióra változik az eddig négypárti szlovák kormány
Next articleA 4. Lehár Nyár 2016 keretében nagy buli készül