HAZA KULTÚRA Átadták az Arany Opus Díjat

Átadták az Arany Opus Díjat

1030
hirdetés

42941 A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus díj címmel hirdette meg azt a szépirodalmi pályázatot, amelyen szlovákiai magyar szerzők vehettek részt. A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálta el.
A bírálóbizottság (Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Duba Gyula József Attila-díjas író és Csanda Gábor irodalomkritikus) választása idén nem volt szokványos, ugyanis két pályaművet találtak díjazásra méltónak.
A Futár jeligével ellátott novella szerzője Szalay Zoltán a pénzjutalom mellett átvehette Duncsák Attila festőművész Kassai novella című (akril-tempera) alkotását, a Flóra jeligével ellátott versfüzér szerzője, Tóth László, Kopócs Tibor Fürdőben című (akril-tempera) alkotását tudhatja magáénak.
A beérkezett pályaművek olvashatóak voltak a Társaság honlapján, szavazni is lehetett arra a pályamunkára, amelyik elnyerte az olvasó tetszését.
A szavazatok alapján megszületett az olvasói különdíj is, amelyet Z. Németh István kapott Feketeszakáll jeligével beküldött gyermekversciklusáért.
Az est színvonalát emelte, hogy a díjnyertes pályaműveket Benkő Géza színművész tolmácsolásában hallgathatta meg a nagyszámú közönség.
-ne-, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSzent András napja – advent kezdete
Next articleAz igazi adventi koszorú elkészítése és jelentése