HAZA KÜLFÖLD Árvíz – Elkészültek a tervek a komáromi kórház kitelepítésére

Árvíz – Elkészültek a tervek a komáromi kórház kitelepítésére

922
hirdetés

dun5A komáromi kórház elkészítette a terveket arra az esetre, ha az árvíz miatt ki kell telepíteni az intézményt – mondta el  Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Selye János Kórházban tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

    A sajtótájékoztató előtt a kórházba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök és Bakondi György a katasztrófavédelem vezetője, akik zárt ajtók mögött rövid negyedórás megbeszélést folytattak az egészségügyi tárca jelen lévő vezetőivel, majd megtekintették a kórházat.
    Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója elmondta, az országban egyedül a komáromi kórház lehet veszélyben egy esetleges gátszakadáskor, mivel 750 méterre van a védművektől.
    Török Krisztna ismertette, hogy a kórházakban szabaddá tették azokat a területeket, ahol a hétvégén betegeket tudnak ellátni. Győrben 100, Mosonmagyaróváron 20 ágy áll rendelkezésre, a visegrádi kórház is felkészült betegek fogadására. Mindenütt egy hétre elegendő vért, gyógyszert és ételt tartalékoltak.
    Ferencz Péter, a kórház főigazgatója arról tájékoztatott, hogy 20 beteget a hozzátartozók hazavittek, 62 ellátott maradt az intézményben. Minden esetben felvették a kapcsolatot a hozzátartozókkal és szükség esetén minden beteg elhelyezést megoldják. Az intézményt két óra alatt ki tudják üríteni.
    Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőszolgálat megbízott főigazgatója elmondta, a vízparti megyékbe 50 új mentőegységet csoportosítottak át, az OMSZ 770 járművével és hét helikopterével rendelkezésre áll.
    A mentőszolgálat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az áradás által fenyegetett szentendrei és komáromi mentőállomásokat településen belül, biztonságos telephelyekre költöztették át, hogy a mentés továbbra is folyamatos maradjon.

MTI

hirdetés
Previous articleÁrvíz – Tetőzés előtt, rekordmagasságú víz a Dunán – ÖSSZEFOGLALÓ
Next articleÁrvíz – Orbán: kitelepítik Győrújfalut