HAZA DUNATÁJ Aratnak a csalók!

Aratnak a csalók!

1117
hirdetés

Az utóbbi napokban régiónkban is egyre több rendőrségi vizsgálat indult olyan esetekben, amikor idős embereket csalók fosztottak ki. Bár számtalan esetben leírtuk, megismételjük, hogy mire kell ügyelniük az idős embereknek.

POLICE1. Nincs olyan állami, vagy energetikai cég, szerv, amely készpénzt ad a nyugdíjasoknak! Aki azzal jelentkezik, hogy pénzt hozott a községházáról, villanytelepről, szociális osztályról, az csaló! Ilyen esetekben azonnal riasszák a szomszédokat, vagy a rendőrséget.
2. Ne engedjenek be lakásukba idegeneket, akik azzal jelentkeznek, hogy ellenőrzik a villanyszekrényeket, a lakásban levő konnektorokat, esetleg gázkályhákat. A külső bejárati ajtót (kapuajtót) tartsák zárva, azon keresztül beszéljenek az idegenekkel, s mondják azt, hogy hívják a gyermekeiket, beszéljék meg azokkal az ellenőrzés feltételeit. Amennyiben ezek után a „szakemberek” sietve távoznának, figyeljék meg gépkocsijuk rendszámát, hogy jelenteni tudják majd a rendőrségen.
3. A vállalkozási nyilvántartásból bárki megtudhatja, hogy kinek a gyermeke, unokája vállalkozó. Sok csaló ilyenkor a nagymamákat keresi fel, hogy unokájának pénzt vigyen tőle. Többnyire átadják a telefont, ahol egy ismeretlen hang az unoka nevében kéri a pénzt. Ilyen esetben tegyenek fel ellenőrző kérdést, amelyre csak az unoka tudhatja a választ.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleCsak három körzetben szavazhatnak a komáromiak
Next articleSzázadik születésnapját ünnepelte Tóth Mária