HAZA HÍR-MIX Amikor az előváros adóját „lenyúlja” a belváros

Amikor az előváros adóját „lenyúlja” a belváros

967
hirdetés

Őrsújfalun jogosan borzolódnak  a  kedélyek

UJFALUÉrdemes volt kivárni, amíg minden komáromi sajtószerv leközli véleményét az őrsújfalusi képviselői találkozóról. Legalább mindenki meggyőződhetett arról, hogy az egyes érdekcsoportok védelme érdekében miképp tudják egyesek a szőnyeg alá söpörni mások orvoslásra váró kellemetlenségeit, elvárásait.

A Komárom elővárosának számító Őrsújfalu lényegében két egységre szakadt, az egyik a vasúti híd oldalán felépült modern kertváros, a másik pedig az „ősmag“, vagyis a városnak az a területe, amely negyven éve nem változott. Bastrnák Tibor és csapata is fütyült az ott lakókra, lesöpörve a petíciót, amelyben arra kérték, tönkretett útjaikat állítsák vissza legalább a régi színvonalukra. A jelenlegi városvezetés a petíció benyújtását tudomásul vette, s ő is elővette a kedvenc hangszert, fütyült az egészre és senki sem vett részt a polgárokkal való találkozón.

– Ha csak azt nézzük, hogy a településünk határában levő termőterületek bérbeadásából mekkora bevételt kap Komárom, érthető, hogy miért vagyunk idegesek. Mi azt hittük, hogy Bastrnákék távozása után az új polgármester és képviselőtestület legalább annyit megtesz, hogy a kis kultúrházat felújíttatja, hiszen ennyit megérdemelnek az ÉS-színpad szereplői, nem szólva arról, hogy előtte halad el a 63-as főút, tehát ╔rsújfalu arculatát is meghatározza – magyarázza az egyik ott élő, aki nem titkolja, hogy mélységesen csalódott az új városvezetésben, majd hozzáteszi: – Azt hittem, hogy ezentúl megbecsülnek bennünket és nem csak a pénzünk kell, amiből lehet a belvárosban térkövezni, parkosítani. Tessék megnézni, hogyan megy tönkre a volt alapiskola épülete, s bár magánvállalkozásból néhány bérlakás is felépült, tengelytörés nélkül aligha tudja azokat megközelíteni személygépkocsi.

– Tudjuk, hogy nehéz lenne elérni azt, hogy Őrsújfalu visszakapja önálló települési státuszát, de szerintem még ezt is meg lehetne próbálni. Ha nem teszünk valamit, az új híd építésének megkezdése után pokollá válik majd itt az élet, hiszen egyszerre lesz felvonulási terep és közút, bár emiatt a legtöbbet majd az új városrész lakói szenvedik el. Szeretnénk megtudni annak a nevét is, aki a kanalizáció után feltört és újrabetonozott útburkolat átvételét jóváhagyta úgy, hogy egyes területeken 15-20 cm mély gödrök alakultak ki – magyarázza egy fiatalassszony.

Az őrsújfalusiak bizakodók. Bíznak abban, hogy képviselőjük felszólalása után problémáikkal tényszerűen foglalkozik majd a komáromi önkormányzat. És abban is bíznak, hogy ezután már nem kell csalódniuk…

 

-m-

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleA Színházi portréban Bodrogi Gyula – a Nemzet Színésze!
Next articleBiológiai vagy integrált növényvédelem a házikertekben?