HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Állítólagos amerikai katonának akart pénzt küldeni egy nő, a bank megakadályozta

Állítólagos amerikai katonának akart pénzt küldeni egy nő, a bank megakadályozta

407
hirdetés

Több mint 16 ezer eurót akart küldeni egy állítólagos amerikai katonának egy 62 éves lévai nő. A bank munkatársai akadályozták meg, hogy átutalja a pénz. Az ügyet vizsgálja a rendőrség – erősítette meg a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság.


A nő e-mailt kapott egy férfitól, aki az amerikai hadsereg katonájaként mutatkozott be, azt állította, hogy az ENSZ kötelékében szolgál Szíriában. Egy hónapon át naponta leveleztek. A napokban az állítólagos katona pénzt kért kölcsön a nőtől, hogy kiléphessen a seregből, és Szlovákiába jöhessen meglátogatni őt.
A nő kapott egy számlaszámot, és elment a bankba, hogy átutalja a pénzt. A banktisztviselő azonban figyelmeztette kollégáit, akik ilyen csalási ügyekkel foglalkoznak. Kiderítették, hogy a gyanús bankszámlát Bulgáriában vezetik. A pénzt nem utalták át, helyette értesítették a rendőrséget. A nyomozó csalási kísérlet ügyében indított büntetőeljárást.
A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy az „amerikai katona külföldi misszióban” trükköt már többször is sikerrel vetették be a csalók, és jelentős összegekkel károsították meg azokat a nőket, akik bedőltek nekik.

TASR

hirdetés
Previous articleHeger: Čaputovának indulnia kellene az elnökválasztáson és nyernie
Next articleSzlovákia átadja MiG-29-es vadászgépeit Ukrajnának