Kezdőlap HÍR-MIX Adamek Liza Komárom első újszülöttje

Adamek Liza Komárom első újszülöttje

2074
MEGOSZTÁS
balról: MUDr. Mamoun A.M. AMR főorvos, Miroslav Jaška a kórház igazgatója, Adamek Dániel, Anita és a kis Liza, Varga Tamás alpogármester és Keszegh Béla polgármester

Év elején komoly versengés folyik az egyes városok, kórházak között, hogy hol látja meg a napvilágot az ország első újszülöttje, amelyről természetesen minden hírcsatorna beszámol. Nos, idén csupán egy (!) másodpercet kellett várni az első kis jövevényre, Tamara a lévai kórházban jött világra ipolysági szülők gyermekeként. Így a dunaszerdahelyi kórházban éjfél után két (!) másodperccel született balonyi Szofi csak a második lett a sorban. Mindkét babát császármetszéssel segítették világra. Az első ikerpár, Sebastian és Teodor az eperjesi kórházban született január elsején. A komáromi kórházban január elsején 4 óra öt perckor érkezett az év első babája, a nemesócsai Áron.

Az első komáromi jövevényre még egy napot kellett várni, Adamek Liza január másodikán, 5 óra 33 perckor jött világra. A kislányt és anyukáját, Anitát a kórházban látogatták meg ma a város vezetői. Keszegh Béla polgármester és Varga Tamás alpolgármester egy szép virágcsokorral köszöntötte a boldog édesanyát. Az Adamek család 500 eurós pénzadományt is kapott a várostól. A kis Lizát hároméves bátyja, Áron és apukája, Dániel várja haza.

A komáromi kórház szülészeti osztályán tavaly 891 gyerek jött világra.

 

(komaromonline.sk – FL)

 

 

hirdetés