HAZA SZÍNES - ÉRDEKES A víz nem ismer határokat – Duna vetélkedő

A víz nem ismer határokat – Duna vetélkedő

1346
hirdetés

38673

Herczog Edit EP képviselő vetélkedőt hirdet a Tarsoly Ifjúságért Egyesület közreműködésével „A víz nem ismer határokat – Duna vetélkedő” címmel.

2011-ben a magyar uniós elnökség idején került elfogadásra az Európai Unió Duna Régió Stratégiája, amelynek célja a régió gazdaságának, természeti környezetének, kulturális értékeinek és társadalmának fenntartható fejlesztése. Az elfogadott stratégia megteremti a lehetőségét és eszközét a Duna mentén élő embereknek egymás jobb megismerésének, megértésének. A Duna összeköti az országokat és az ott élő embereket.
A Duna-mentét sokszínű kulturális hagyományok, nagy kiterjedésű védett természeti, tájképi, kultúrtörténeti értékek jellemzik, amelyek védelme közös érdeke valamennyi országnak, ezért a vetélkedő célja, hogy a tanulók minél jobban megismerjék a Dunát, a Duna mellett élő embereket, azok kultúráját, természeti értékeit, fedezék fel az emberek közötti együttműködés lehetőségeit.

A jelentkezés és a részvétel feltételei:
A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is. Egy intézmény több csapattal is nevezhet. A vetélkedőre regisztrálni kell a felhívás megjelenésétől kezdődően a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján a megadottak szerint 2013. március 28-ig, az első forduló végéig.
Az internetes feladatok itt lesznek elérhetők, a csapatok itt tájékozódhatnak a vetélkedő folyamatáról és érvényben lévő szabályairól.

A vetélkedő témakörei: A Duna földrajza, környezet- és természetvédelem. A Duna menti országok kultúrája (irodalom, történelem, néprajz, zene, építészet, képzőművészet). A dunai hajózás, a vizes élőhelyek, a nemzeti parkok, természetvédelmi és világörökségi helyszínek, történelmi helyek a Duna mentén. A víz szerepe és fontossága az ember életében. A Duna Stratégia szerepe, lehetőségei az EU és Magyarország életében.
A vetélkedő három fordulóból áll. Nevezési díj nincs!

Fordulók:
A feladatokat a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján tesszik közzé.
1. Internetes forduló:
Megjelenése az interneten: 2013. március 22. (A Víz Világnapja)
Megfejtési határidő: 2013. március 28. 24:00 óra

2. Internetes forduló:
Megjelenése az interneten: 2013. április 22. (A Föld Napja)
Megfejtési határidő: 2013. április 29. 24:00 óra
Értesítés az országos döntőbe jutásról: 2013. május 7–ig.

3. Országos döntő: 2013. május 25. (szombat)
A továbbjutás feltétele, módja:
A döntőben csak az a csapat vehet részt, akitől minden fordulóban érkezik jó megoldás. A két forduló összesített eredményei alapján a tíz legtöbb pontot elérő csapat (iskolánként 1 csapat) juthat tovább az országos döntőbe.

Az eredmények közzétételének módja:
Az egyes fordulók eredményei, valamint a döntőbe került csapatok nevét awww.tarsolyegyesület.hu honlapon lehet megtekinteni.

Nyeremények:
Az 1 helyezett csapat és segítő tanára egy 4 napos (2 éjszaka hotelben) strasbourgi autóbuszos tanulmányút, várhatóan 2013. június végén, július elején. További díjak: tárgyjutalmak.

felvidek.ma

hirdetés
Previous articleHétvégi éremeső az úszóknál
Next articleÚjabb hó, újabb balesetek…