HAZA RÉGIÓ A Tompika V. kategóriájának elődöntője a Selye Egyetemen

A Tompika V. kategóriájának elődöntője a Selye Egyetemen

1001
hirdetés

38402_200_200A napokban országszerte megrendezésre kerülő Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny elődöntői közt a verseny huszonkettedik évében új színfolt mutatkozott. A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata megszervezte a verseny ötödik kategóriájának az elődöntőjét.

Az egyetemisták és felnőttek kategóriájának elődöntőjét első ízben rendezték meg a Selye János Egyetem díszes Konferenciaközpontjának falai közt.
A kategória versenyzőinek száma évente csupán egynéhány fő volt. Idén azonban igazi versenyhelyzetet teremtve huszonkét produkció nevezett be. A verseny jelenleg az ország nyugati régióját fedte le.
A versenyzők közt nemcsak a Selye János Egyetem hallgatói mutatták meg tehetségüket, de más egyetemeken, így Pozsonyban, Nyitrán, Besztercebányán és külföldön tanuló egyetemisták is.
A rendezvény megnyitóján a főszervező, Sátor Veronika üdvözölte először a jelenlévőket. A versenyzőket a Hallgatói Önkormányzat nevében Bugár Gergely, valamint a Csemadok országos elnökségének nevében Sátor Zoltán köszöntötték. Kifejezték hálájukat az egyetem vezetésének, és köszönetet mondtak doc. RNDr. Tóth János PhD. rektornak, hogy lehetőséget biztosított a rendezvény megszervezésére.
Az egyetem vezetését képviselve a Tanárképző kar dékánja prof. PhDr. Erdélyi Margit, CSc. ünnepi beszédével nyitotta meg az elődöntőt.
A zsűri és a szervezők külön örömére nemcsak az ötödik, de a hatodik kategória, az Énekelt versek versenyébe is érkezett nevezés. A megmérettetés igazi zenei betéttel, az Ágnes Vanilla által megzenésített József Attila Talán eltűnök hirtelen című versével indulhatott.
Húsz versenyző 22 produkciójával kápráztatta el nemcsak a közönséget, de a szakmai zsűrit is, akik ezzel nehéz döntés elé allíttattak.
A verseny szabályzata alapján nem juttathattak tovább mindenkit, így a döntéshozatalnál nehéz, sokszor fájdalmas döntést kellett hozzanak. Egy dologban azonban megegyeztek: a verseny színvonala magas szintű, s a résztvevők mindegyike, kivétel nélkül megérdemelné a szereplést a döntőben.
A Rimaszombatban megrendezésre kerülő országos döntőre azonban csak 7 vers és 7 próza és az énekelt vers előadója juthatott tovább.

V. kategória- egyetem- vers:
1. hely: Szabó Mária
2. hely: Csicsó Tamás
3. hely: Zsidek Pál
4. hely: Habodász István
5. hely: Trencsényi Stefánia
Különdíj: Kerepesi Igor és Cséplő Cintia

V. kategória- egyetem- próza

1. hely: Hipik Júlia
2. hely: Nagy Tibor
3. hely: Habodász István
4. hely: Kontár Piroska
5. hely: Sipos Tamás
Különdíj: Szeleczki Mónika és Szalai Dávid

A VI. kategóriában: Huszár Nikoletta és Velebny Dávid
A szervezők nevében gratulálunk mindannyiuknak az elért sikerekhez és ezúton is köszönjük a Csemadok komáromi alapszervezetének, Bognár Zsuzsa vállalkozónak, valamint a Szlovákiai Magyar Szülői Szövetségnek és a Selye János Egyetemnek partneri és anyagi támogatását – tájékoztatta a Felvidék.ma-t a SJE HÖK kommunikációért felelős elnökségi tagja, Duba Attila.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articlePalotai Károlyt köszöntötték 90. születésnapja alkalmából
Next articleKezdődik az Által-ér völgyi kerékpárút kivitelezése