HAZA BELFÖLD A TBC miatt bővítik a tüdőosztályon dolgozók számát a rozsnyói kórházban

A TBC miatt bővítik a tüdőosztályon dolgozók számát a rozsnyói kórházban

429
hirdetés

Bővítik a tüdőosztályon dolgozók számát a rozsnyói Szent Borbála Kórházban, mert több tuberkulózisos (TBC) beteget is találtak járásban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Bianka Krejčíová, a kórházakat működtető Svet zdravia házhálózat PR-szakértője.

Illusztráció, Pixabay

„A betegek kontaktusait a rendelőbe kísérik, ahol megröntgenezik őket. Az egészségügyi szakemberek gondoskodnak róla, hogy a minél kevesebbet érintkezzenek más betegekkel” – mondta Krejčíová, és hozzátette, a rendelő helyiségeit rendszeresen fertőtlenítik.
Krejčíová tájékoztatása szerint a kórház képes elvégezni a járásban előforduló TBC-s esetek miatt szükséges vizsgálatokat, az egészségügyi dolgozóknak van tapasztalatuk a betegséggel. A páciensek vizsgálatakor maszkot és védőszemüveget viselnek, a helyiségeket rendszeresen szellőztetik és speciális készülékkel fertőtlenítik.
A tuberkulózis tavaly év végén ütötte fel a fejét Alsósajón. Három embernél mutatták ki a TBC aktív formáját, és közel húsz páciensnél állapították meg a betegség lappangását. A közeli kontaktokat és a fertőzésnek kitett személyeket a rozsnyói kórház tüdőosztályán vizsgálják, a helyzetet figyelemmel kíséri a regionális járványügyi bizottság.

TASR

hirdetés
Previous articleBranislav Becík megyefőnök a Komáromi járás polgármestereivel tanácskozott
Next articleFolytatódik a Vágsellyét Komárommal összekötő út felújítása