Kezdőlap BELFÖLD A kormánypárt jelöltje megelőzte Berényit a megyei választások második fordulójában, Besztercebányán Kotleba...

A kormánypárt jelöltje megelőzte Berényit a megyei választások második fordulójában, Besztercebányán Kotleba nyert!

154
MEGOSZTÁS

Jól szerepelt Berényi József, az MKP elnöke a szlovákiai megyei választások második fordulójában Nagyszombat megyében, a Robert Fico vezette kormánypárt, a baloldali Irány-Szociáldemokrácia jelöltje, Tibor Mikus hivatalban lévő megyeelnök azonban megelőzte őt.

    A Felvidék.ma hírportál vasárnap hajnali jelentése szerint az MKP elnöke, egyben megyefőnök-jelöltje kétszer annyi szavazatot kapott, mint a november 9-én tartott első fordulóban, Tibor Mikus azonban ennél is több szavazathoz jutott, így továbbra is Nagyszombat megye vezetője marad.
    A nyolc szlovákiai megye közül a nagyszombati volt az egyetlen, ahol a megyefőnök-választáson három szlovák jelölt mellett magyar jelöltek is indultak. Berényi az első körben a szavazatok 20 százalékát kapta, ezúttal 40 százalékhoz jutott.
    Értesülések szerint az MKP jelöltje a Most-Híd szlovák-magyar párt szavazói voksainak egy részével is számolhatott, mivel jelöltjük, Nagy József az első fordulóból nem jutott tovább, és a párt támogatásáról biztosította Berényit.
    Besztercebánya megyében a szélsőjobboldali nézeteiről ismert Marian Kotleba nyerte meg a második fordulót. Kotleba a Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) elnöke. Kotleba évek óta a roma kisebbség elleni uszító kampányt, továbbá Európai Unió-ellenes retorikáját folytat.
    A rendőrség a múltban már többször is őrizetbe vette őt, és eljárás folyt ellene faji uszítás, illetve a demokrácia veszélyeztetése vádjával.
    A megyei választások első fordulóját november 9-én tartották. Második kört ott rendeztek, ahol az első fordulóban a megyefőnök-jelöltek egyike sem szerezte meg az érvényes voksok több mint a felét.

http://www.felvidek.ma/felvidek/kozelet/42800-megyei-elnokvalasztas-2-fordulo

MTI

hirdetés

1 hozzászólás

  1. Kedves Magyarok !! Itt az ideje ,hogy összefogjatok ,mert slota helyett megjött Kotleba ,,,Bízok benne .hogy az értékes erőforrásaitokat nem egymás ellen fogjátok bevetni.legyen szó bármilyen választásról!!

Comments are closed.