Kezdőlap DUNATÁJ A színházból a cég élére került Banai-Tóth Pál

A színházból a cég élére került Banai-Tóth Pál

1381
MEGOSZTÁS

Október 1-től van igazgatója a komáromi Comorra servisnek

A közgazdász végzettségű Banai Tóth Pál, Dunamocs volt polgármestere februárban még Komárom város főellenőre szeretett volna lenni. Miután e terve meghiúsult, a nyarat a Komáromi Jókai Színház gazdasági igazgatójaként töltötte. Október 1-től pedig – a tegnap esti önkormányzati döntés alapján – a Comorra Servis járulékos szervezet igazgatójává nevezi ki őt Keszegh Béla polgármester, akivel mellesleg gimnáziumi osztálytársak voltak.

A február 27-i komáromi testületi ülésen a jelen levő 22 képviselő többsége megszavazta a volt főellenőr, Csintalan Miklós újabb hat évre történő kinevezését, s a tisztségért szintén ringbe szállt Banai Tóth Pál, Dunamocs volt polgármestere csupán 6 szavazatot kapott.
Miután Dobai Tibor „közös megegyezéssel“ megvált a Jókai Színház gazdasági igazgatói posztjától, Gál Tamás, az intézmény új igazgatója Banai Tóthnak szavazott bizalmat. Az újdonsült gazdasági direktor az augusztus 17-i évadnyitó sajtótájékoztatón még aránylag derűlátóan nyilatkozott az intézmény anyagi helyzetéről: …már van is pár sikeres pályázatunk, s a régiek mellett új szponzorokat is megszólítottunk. Örvendetes, hogy a vírusjárvány ellenére megmaradt a közönség bérletvásárlási szándéka…“.
Közben városszerte szárnyra kaptak a híresztelések, hogy Banai Tóth jelentkezett a városi termálfürdőt, kempinget, fedett uszodát és jégpályát is üzemeltető Comorra Servis járulékos szervezet igazgatói pályázatára. A városi képviselő-testület szeptember 17-i ülésének végén, bő két perc alatt eldőlt a sorsa: miután a saját ígérete alapján távozik a színházból, október 1-től teljes munkaidőben e cég irányítását látja majd el.
A Comorra Servis direktorának személyéről ekképp döntött a városi önkormányzat: az ülésteremben még jelen levő 19 képviselő közül 18-an Banai Tóth Pálra szavaztak, 1 kollégájuk pedig tartózkodott. Elöljáróban a polgármester elmondta: valójában az ő jogköre jelölni a jövendő igazgatót, ám ezt a kompetenciát átruházta egy bizottságra.
Eredetileg nyolc jelölt érdeklődött a tisztség iránt, de aztán közülük csak négyen adtak le érvényes jelölést, s őket meghallgatta a bizottság, amely „viszonylag egyhangúlag Banai Tóth Pált javasolta e posztra. Mielőtt a majdani igazgató személyét a képviselő-testület is jóváhagyta, a képviselők kérdéseket tehettek fel a pártolt jelöltnek.
Banai Tóth Pál mérnök éveken át volt a Híd oszlopos tagja, majd az Összefogást támogatta. Arról még nem szól a fáma, hogy alig két hét múlva majd ki kerül a Jókai Színház megüresedő gazdasági igazgatói posztjára. Az biztos, hogy az utód a koronavírus-járvány újabb hulláma és az október elején szigorodó járványügyi intézkedések miatt kicsitsem lesz könnyű helyzetben.

 

DUNATÁJ HETILAP 40/2020

KÉP: FACEBOOK

hirdetés