Kezdőlap KÜLFÖLD A szerb államfőt, valamint a cseh és a szlovák miniszterelnököt fogadta Orbán...

A szerb államfőt, valamint a cseh és a szlovák miniszterelnököt fogadta Orbán Viktor

1066
MEGOSZTÁS

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Karmelita kolostorban munkavacsorán fogadta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt, valamint Andrej Babis cseh és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Budapest, 2019. szeptember 4.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (j2) fogadja Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt (b2), valamint Peter Pellegrini szlovák (b) és Andrej Babis cseh (j) miniszterelnököt a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 4-én. Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis elõadóként szerepel a III. Budapesti demográfiai csúcson, amelyet szeptember 5-én és 6-án a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselõk és más közszereplõk részvételével.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

    Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis előadóként szerepel a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, amelyet csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselők és más közszereplők részvételével.
    A rendezvényen előadást tart mások mellett Tony Abbott, Ausztrália korábbi miniszterelnöke és Bulgária miniszterelnök-helyettese is – mondta Havasi Bertalan.
    Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban azt nyilatkozta, az idei konferenciára az egész világból érkeznek résztvevők, ezért még többen oszthatják meg egymással a kedvező, illetve a rossz tapasztalataikat is.
    Az újabb információk, gyakorlatok megismerése azért is fontos, mert azokat a kormány az esetleges családvédelmi akcióterv 2 kidolgozásánál figyelembe tudja venni – tette hozzá.
    Novák Katalin tájékoztatása szerint a kétnapos konferenciát a bdselsoacsalad.hu oldalon élőben lehet követni, a csalad.hu portál pedig percről percre tudósít a rendezvényről.

MTI

hirdetés