HAZA BELFÖLD A szavazópolgárok fele sem tartja fontosnak a megyei választásokat Szlovákiában

A szavazópolgárok fele sem tartja fontosnak a megyei választásokat Szlovákiában

1134
hirdetés

A szavazásra jogosultaknak kevesebb mint fele tartja fontosnak a megyei választásokat Szlovákiában, nagyobb részük pedig abban sem bízik, hogy a voksolással javíthatna a megyéjében uralkodó helyzeten – derült ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn tette közzé a Sita szlovák hírügynökség.

    A megkérdezettek közel 48 százaléka mondta azt, hogy fontosnak tartja a megyei választásokat, míg 43 százalékuk ennek ellenkezőjét vallotta.
    A felmérésből az is kiderült, hogy a potencionális szavazók több mint negyven százaléka nem ismeri a megyefőnök-jelöltek neveit sem, valamint 51 százalékuk azon a véleményen van, hogy választási részvételével sem tudna javítani annak a megyének a helyzetén, amelyikben lakik.
    A felmérés megerősíteni látszik azt, a több éves statisztikák által is alátámasztott vélekedést, miszerint a Szlovákiában november 9-én már negyedik alkalommal sorra kerülő, négyévente tartott megyei választásokon várhatóan alacsony lesz a részvételi arány. A legutóbbi, 2009-ben tartott megyei választásokon a részvételi arány csupán 20 százalék körül alakult.
    Szlovákia nyolc megyéjében a választások során megyei képviselőket és megyefőnököket választanak. A voksolás tétje jelentősnek mondható, hiszen megyei szinten döntenek a középfokú oktatási intézmények, illetve a kórházak jelentős részének finanszírozásáról valamint a közúthálózat egy részének fejlesztéséről is.

MTI

hirdetés
Previous articleTovább nőtt az adóparadicsomba költöző szlovák cégek száma
Next articlePanelház tetején állítottak fel hagyományos faházakat Kassán