HAZA HÍR-MIX A szabadságharc mártírjaira emlékezünk

A szabadságharc mártírjaira emlékezünk

1029
hirdetés

aradi-vertanuk

* KOMÁROM – A hagyományokhoz hűen Komáromban idén is két helyszínen lesz megemlékezés. Október 6-án 17 órakor, a Klapka téren kerül sor a megemlékezés első részére, ahol dr. Tőkéczki László budapesti egyetemi tanár mond beszédet. Verset szaval Boráros Imre és fellép a Concordia énekkar is. Az ünnepség második részében az Angol-parkban a mártírok emlékoszlopánál kerül sor a koszorúzásra és a gyertyagyújtásra. Közreműködik dr. Farkas Adrianna tanárnő és a Selye János Gimnázium diákjai, valamint a Klapka György Dalkör.
* GÚTA – Október 6-án, 17 órakor a gútai Szent Rozália emlékparkban tartja megemlékezését az MKP városi szervezete. Ünnepi beszédet dr. Viola Miklós, az MKP városi szervezetének elnöke mond. A koszorúzás után a résztvevők elhelyezik az emlékezés mécseseit.
* ÓGYALLA – Október 6-án, a városi kultúrház előtti emlékpark kopjafájánál kerül sor az ógyallai megemlékezésre, amelyen Allér Péter tanár mond ünnepi beszédet. A Basternák László Polgári Társulás szervezésében megrendezésre kerülő megemlékezés gyertyagyújtással ér véget.
* NASZVAD – A naszvadi alapiskola diákjainak emlékműsorát október 6-án, 17 órakor tartják meg a kultúrközpont kamaratermében, ahol a vendégeket Becse Norbert, az MKP járási elnöke, az iskola igazgatója fogadja.

DUNATÁJ HETILAP 40/2016

hirdetés
Previous articleÖtvenéves a Komáromi Kamarazenekar (1.)
Next articleElhunyt Michal Kováč volt szlovák államfő