HAZA SJG A Selye János Gimnázium diákjainak sikerei a kerületi fizikaolimpián

A Selye János Gimnázium diákjainak sikerei a kerületi fizikaolimpián

629
hirdetés

Nemrég zajlott a fizikaolimpia A kategóriájának nyitrai kerületi fordulója, amelyben három gimnázium hat diákja versenyzett. A Selye János Gimnázium tanulói évtizedek óta szerepelnek sikeresen, s egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be a versenybe. Az érettségiző negyedikes diákok mellett nem ritkán az alsóbb évfolyamok fizika iránt elkötelezett diákjai is vállalják a többletmunkát és a megmérettetést. Szlovákia 8 megyéjében 53 diák versenyzett, s közülük 15-en lettek eredményes megoldók.

A kerületi forduló négy eredményes tanulója között két gimnazista tanulónk szerepel: Tárnok Ede (III.A) 2. helyezés, Kovács Kristóf (III.A) 3. helyezés. mindketten a verseny győztesei. Szívből gratulálunk a fiúknak. A versenybe a Selye János Gimnáziumból még bekapcsolódott Halász Sámuel, aki szintén a III.A osztály tanulója.

A tudás hatalom, s ezt nem vehetik el tőlük senki. Az országos döntőbe mindkét eredményes diákunkat behívták, amelyre majd áprilisban kerül sor.

Végezetül köszönetem fejezem ki a felkészítő tanáruknak, Hevesi Anikó tanárnőnek, aki nagy mértékben hozzájárult diákjai sikeréhez.

Andruskó Imre

hirdetés
Previous articleFico: A Smer-SD nem fogja támogatni a MiG-ekkel kapcsolatos alkotmánymódosítást
Next articleAz AGELLAB a nekik szentelt hónap alkalmából egy speciális vizsgálati csomaggal kedveskedik a nőknek