HAZA SJG A Selye János Gimnázium diákjai ismét megmérettették magukat az Év angolosa – Best...

A Selye János Gimnázium diákjai ismét megmérettették magukat az Év angolosa – Best in English versenyen

886
hirdetés

A komáromi Selye János Gimnázium immár hetedik alkalommal kapcsolódott be Az év angolosa (Best in English) elnevezésű versenybe. Ezt a nemzetközi online versenyt 15-19 éves középiskolás és gimnazista diákoknak szervezik, akik az egész világon ugyanazon a napon ülnek a képernyő elé.

A verseny a Cseh Köztársaság Iskolaügyi Minisztériuma védnöksége alatt zajlik. Főszervezője egy cseh nonprofit szervezet, a Kompetencia-fejlesztő Intézet és a Czech-us Ügynökség, számos projektpartnerrel együttműködve. Az diákok számára ingyenes, ámbár regisztrációhoz kötött online versenyről van szó. A regisztráció árát  az iskolánk Szülői Szövetsége állta. Köszönet érte. Az online versenyen a legelőkelőbb helyezést elérő diákokat tárgyi jutalmak várják. Az abszolút győztes részt vehet egy kéthetes kanadai nyelvtanfolyamon az International Language Academy of Canada jóvoltából, amely egyben téríti a szállás, a repülőjegy és a European Summer Language School egy nyelvtanfolyamának költségeit is.

A megmérettetés fő célja, hogy az angol nyelv tanulására ösztönözze a diákokat, és a legjobbakat tudásukért meg is jutalmazza. A verseny egyúttal lehetőséget nyújt arra is, hogy a diákok összevethessék saját nyelvtudásuk szintjét nemcsak szlovákiai és csehországi kortársaikéval, hanem több európai és azon kívüli országban élő fiataléval is. Minden olyan, nem angol anyanyelvi közegben működő középiskola, gimnázium és szaktanintézet bekapcsolódhat a versenybe, amely be tud nevezni legalább 10 diákot. A kérdések a diákok nyelvtani, szöveghallgatási és szövegértési készségeit mérik fel.

A 2022-es Best in English november 30-án zajlott le a gimnáziumunk épületében. Diákjaink izgatottan ültek le a számítógépek elé és indították el egyszerre a tesztet, melynek elvégzésre 60 perc állt a rendelkezésükre. A Best in English 2022-es versenyébe 34 ország 704 iskolájának 22 779 diákja kapcsolódott be. Az adatokból feltűnik, hogy a résztvevő diákok és iskolák száma évről-évre növekszik, a versengés hatalmas. Ebből a tényből kifolyólag nagy öröm számunkra iskolánk remek helyezése.

A Selye János Gimnázium 37 diákja kapcsolódott be a versenybe, akik közül az első 10 legjobb eredményt hozó diák a következő:

A legjobb eredményt a Koncz Júlia Barbara, III.A osztályos tanuló érte el. Ezzel az eredménnyel ő lett az Iskola Legjobb Angolosa.

Őt követte: Boros Milán (VII.N), Zauko Viktor (I.A), Szabó Bence (IV.A), Mészáros Ádám (III.A), Vörös Zsófia (III.C), Száraz Eszter (I.A), Kiss Csilla (IV.B), Juhász Luca (III.C) és Sovinsky Ákos Tamás (VI.N).

Minden résztvevőnek gratulálunk remek teljesítményükhöz.

A szervezők a rendelkezésünkre bocsájtották diákjaink összesített eredményeit is, ami diáknak, tanárnak egyaránt fantasztikus motiváció. Így megtudhattuk azt is, hogy a  22 779 versenyző közül Koncz Júlia Barbara a 385. helyen végzett az egész világon, Szlovákián belül pedig az előkelő 68. helyen szorította maga mögé a versenytársait.

Diákjainkat nagy dícséret illeti, hiszen joggal lehetünk rájuk büszkék. Szeretném emellett még megemlíteni azon angol szakos tanárnőink nevét, akiknek a diákjai ezzel a szép eredménnyel szolgáltak, és akiknek a neve sokszor észrevétlenül marad a háttérben: Farkas Enikő, Tóth Éva, Vlahy Anita, Szász Boglárka, Szabó Erika  és Szüllő Lívia.

Minden diákunknak köszönjük, hogy sikeresen képviselték az iskolát, a szép eredményhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

A versenyről további információ a következő weboldalon található: http://bestinenglish.org/

Az angol tantárgybizottság nevében: Szüllő Lívia, angoltanár

A képen (balról): Mészáros Ádám, Juhász Luca, Vörös Zsófia, Sovinsky Ákos Tamás, Száraz Eszter és Zauko Viktor.

hirdetés
Previous articlePutyin: ismét „keresztes” német tankok fenyegetik Oroszországot
Next articleA vasárnapi zárvatartásról tárgyaltak a képviselők