HAZA RÉGIÓ A Selye János Gimnázium diákjai az e-Hód eredményhirdetésénRekordszámú versenyző vett részt az...

A Selye János Gimnázium diákjai az e-Hód eredményhirdetésén
Rekordszámú versenyző vett részt az e-Hódon

1195
hirdetés

Több mint kétszáz olyan magyar diákot díjaztak május 5-én, akik a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara által szervezett informatikai versenyeken kimagasló eredményeket értek el.

  1. május 5-én, a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kar közös díjátadó napján, az ELTE Informatikai Karának épületében, személyesen vehették át az okleveleiket. Délelőtt Magyarország legnagyobb, online zajló informatikai versenyének, az e-Hódnak a legjobbjainak díjátadója zajlott, délután pedig az Országos Grafikus Programozási Verseny és a Nemes Tihamér Programozási- és Alkalmazói Versenyek legjobban szereplő versenyzőinek díjátadója került megtartásra.

A BEBRAS nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódó e-Hód – Hódítsd meg a biteket online versenyt a Neumann Társaság Közoktatási Szakosztálya az ELTE Informatikai Karával együttműködve rendezi meg. 2021-ben 305 iskola 33467 tanulója vett részt a kedvcsináló, az informatika világának sokszínűségéből ízelítőt adó versenyen, megdöntve minden korábbi részvételi rekordot – a szervezők összesen 216 diákot díjaztak kimagasló eredményéért.

Három kategóriában értünk el kimagasló eredményt: kadét, junior, és senior korcsoportban. A verseny helyezéseinek kiosztásakor minden olyan diák aki maximális pontszámot ér el első helyezett, akiknek egy ponttal kisebb az elért eredményük azok mind második helyezettek. Ezzel a képzeletbeli dobogónak kicsit nagyobbnak kellene lennie a megszokottnál, hisz csak az első helyen is tíz- húsz diák foglal helyet. A díjkiosztón – mint utólag kiderült – csak az első három helyezettet díjazták mégis 216 diák kaphatott diplomot.

Iskolánk szinte minden diákját bekapcsoltuk ebbe az online (és a vele párhuzamosan zajló szlovák I-BOBOR) versenybe. A legjobbak a következő eredményeket érték el:

Kategória   név                            Helyezés

junior          Homolya  András     1

junior          Keserű     Orsolya    5

junior          Németh    Noémi      6

junior          Baranyai  Gergő       8

junior          Borvák     Barbara    8

junior          Klenkó     Ádám       8

kadét          Ledecky   Krisztián  1

kadét          Ďurčovič  Ádám       9

kadét          Kiss          Lili           9

kadét          Fazekas    Kristóf     10

senior          Simonics  Bence       4

senior          Keresztes Levente    7

Édes Attila, informatikatanár – SJG

hirdetés
Previous articleFelkészülni, vigyázz, rajt: megjelent az Ördög szeretője!
Next articleVincent van Gogh megidézése – Szilva József festőművész kiállítása a komáromi PLATZ Galériában