HAZA SJG A Selye János Gimnázium diákjai a Selye Egyetem német napján

A Selye János Gimnázium diákjai a Selye Egyetem német napján

566
hirdetés

A komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karának Német Nyelv és Irodalom Tanszéke a Tudományok Hete keretében 2022. november 10-én 5. alkalommal rendezte meg hagyományos „Komorner Germanistentag“ c. eseményét. A rendezvényre a Selye János Gimnázium is meghívást kapott és képviseltettük is intézményünket négytagú diákcsapatunkkal Mészáros Ádám /III.A/, Boros Milán /VII.N/, Fekete Lujza /VII.N/ és Ollé András /VII.N/ személyében.

Dr. phil. Mészáros Attila, a tanszék vezetője bevezető előadásában bemutatta a tanszék munkásságát és rámutatott a német nyelv ismeretének fontosságára közép-európai régiónkban. A rendezvény elsődleges célja a német mint idegen nyelv népszerűsítése, valamint az egyetemi és középiskolai szféra egymáshoz közelítése volt. Az esemény keretén belül a tanszék hallgatói játékos vetélkedőt szerveztek a német nyelvet szerető és ismerő diákok számára. Témája a német nyelvterület országainak kultúrája és földrajza volt. Tanulóink bebizonyították, hogy ezen a területen is kellő ismerettel és felkészültséggel rendelkeznek. A színes vetélkedő 2. helyezettjeként végeztek.

A jelenlévők meghallgathatták még Gőcze Tibor, Vurai Antal egyetemi hallgatók „Erasmuson Ausztriában“ című képes beszámolóját. A délutáni órákban Dr. Müller Márta – Fragen der Genderlinguistik, valamint Prof. Dr. Komlósiné Knipf Erzsébet – Der vielseitige Wortschatz területekre kalauzolták el a germanisztika tudománya iránt érdeklődő közönséget.

Köszönjük az egyetemnek a meghívást a tartalmas rendezvényre, és bízunk benne, jövőre ismét megtapasztalhatjuk az intézmény vendégszeretetét. Köszönjük diákjainknak, hogy tudásukkal ismét öregbítették gimnáziumunk jó hírnevét.

Cibulka Csilla, némettanár

hirdetés
Previous articleA Pogány Erzsébet-díj második évfolyamának díjazottja Takács Zsuzsanna
Next articleFelmérés: A Hlas-SD nyerné a választást, megelőzve a Smer-SD-t és a Republikát