HAZA SJG A Selye János Gimnázium diákjai a járási angol nyelvi olimpián a 2023/2024-es...

A Selye János Gimnázium diákjai a járási angol nyelvi olimpián a 2023/2024-es tanévben

203
hirdetés

Minden évben nagy izgalommal készülünk az angol nyelvi olimpia fordulóira. Ezen a héten 2024. január 17-én került megrendezésre az olimpia járási fordulója. A versenyben résztvevő tanulóinknak a nyelvtudásuk és a szövegértés mellett a kreativitásukra is szükségük volt, hiszen képleírást, illetve szerepjátékot is tartalmazott a megmérettetés. Idén, a szokásoktól eltérően a szövegértési gyakorlatot nem egy zsűritag olvasta fel, hanem anyanyelvi , angol ajkú lektor által feljátszott szöveget hallgathattak meg a gyerekek. Ezt az újítást mindnyájan pozitívan értékeljük.

Az iskolai fordulón 5, tehát minden kategóriában versenyeztek a diákjaink, összesen 52 tanuló.

A járási fordulóban idén iskolánkat a következő diákok képviselték kategóriájuk győzteseként:

1A kategória: Asztalos Gergely (II. N),

1B kategória: Nagy Noémi (III.N),

2A kategória: Sovinsky Ákos Tamás ( VI.N)

2B kategória: Koncz Júlia Barbara (IV.A)

2C2 kategória: Száraz Eszter ( II.A)

Diákjaink becsületes munkával helytálltak, lelkesen készültek és ügyesen, minden igyekezetüket bevetve vették az akadályokat és ezért mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk.A „kicsik” – Nagy Noémi és Asztalos Gergely – sikeres megoldók voltak, és az élmezőnyben végeztek; csak úgy, mint Koncz Júlia Barbara, aki sikeres megoldó volt és a 2. helyet szerezte meg. Száraz Eszter és Sovinsky Ákos kategóriájuk győzteseként képviselhetik az egész járás diákságát a kerületi fordulóban február 14-én.

A kiváló eredményekhez diákjainknak és felkészítő tanáraiknak egyaránt gratulálunk! Köszönjük minden versenyzőnk munkáját és kiváló teljesítményét, a jövőben is sok sikert kívánunk mindnyájuknak!

Dr. Farkas Enikő, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője

A képen (balról):

Dr. Farkas Enikő tanárnő, Száraz Eszter, Sovinsky Ákos Tamás, Koncz Júlia Barbara, Asztalos Gergely, Nagy Noémi, Szüllő Lívia tanárnő és Szász Boglárka tanárnő

hirdetés
Previous articleAz ógyallai rendőrök dicséretben részesültek egy eltűnt személy megtalálásáért
Next articleEU-csúcs – Charles Michel: egyhangú megállapodás született az Ukrajnának szánt támogatásról