HAZA DUNATÁJ A rendőrség felhívása: Vigyázzunk értékeinkre!

A rendőrség felhívása: Vigyázzunk értékeinkre!

916
hirdetés

burglar-308858_1280

Komáromból és a járásból is egyre több bejelentés érkezik lakásbetörésekről. A legtöbb esetben megállapítható, hogy maguk a lakástulajdonosok voltak azok, akik nem fordítottak kellő figyelmet értékeik megőrzésére. Íme néhány jótanács:

* Mielőtt elhagynánk – akár csak rövid időre is – a házunkat, vagy lakásunkat, győződjünk meg arról, hogy valamennyi ablakot, illetve bejárati ajtót bezártunk-e. Ez a földszintes épületekre, vagy magasföldszintűekre különösképpen érvényes. Magánházaknál érdemes megnézni, vajon a garázskaput, vagy pincelejáratot is lezártuk-e.

* Mérlegelni kell, vajon nem kellene-e biztonsági ajtókat felszereltetni.

* Viszonylag elérhető áron biztosíthatjuk lakásunkat kamerarendszer beszerelésével, ami aránytalanul kisebb beruházás, mint értékeink későbbi pótlása.

* Ha hosszabb időre távozunk lakásunkból – nyaralás, kórházi kezelés, távolabb lakó családtagok felkeresése – erről ne számoljunk be akárkinek, ne ismertessük tervünket a közösségi oldalakon, hanem keressünk megbízható rokont, ismerőst, szomszédot, adjuk át lakáskulcsunkat, hogy naponta kivegye a postát a levélszekrényből és ellenőrizze az épület épségét.

* Napjainkban már olcsón kaphatók olyan időkapcsolók, amelyek adott időben bekapcsolják a rádiót, tévét, lámpákat, azt a látszatot keltve, hogy tartózkodik valaki a lakásban, s így elriasztják a betörőket.

* Soha ne hagyjuk tartalék lakáskulcsainkat „biztonságos” helyen, mert azokat a betörők pillanatok alatt megtalálhatják.

A rendőrség arra kéri olvasóinkat, hogy figyeljenek fel a gyanús alakok mozgására és tájékoztassák arról az illetékes szerveket a 158-as telefonszámon.

DUNATÁJ HETILAP 46/2016

kép: pixabay.com

hirdetés
Previous articleHatalmas süllő akadt horogra a Dunán
Next articleCsőtörés volt a Duna-rakparton