HAZA SPORT A Real nyert a Pancho Aréna avatásán

A Real nyert a Pancho Aréna avatásán

1289
hirdetés

Urbán László; Orbán ViktorNem sikerült bearanyoznia a házigazda Puskás Akadémiának új stadionja, a felcsúti Pancho Aréna avatását húsvéthétfőn, ugyanis harmadik döntőjét is elvesztette a 17 éven aluliak számára idén immár hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornán.

    A Real Madrid Miguel Garcia 49. percben szerzett góljával harmadszor nyerte meg a viadalt, ezzel utolérte az örökranglista élén a Budapest Honvédot.
    A Puskás Akadémia harmadik fináléját bukta el, de ezúttal megúszta minimális vereséggel: a 2008-as első tornán a Real 5-1-re bizonyult jobbnak nála, míg 2012-ben a Budapest Honvéd 7-0-ra verta a felcsútiakat az aranyéremről döntő meccsen.

    Puskás Suzuki Kupa, döntő:
Real Madrid (spanyol)-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
———————————————–
Pancho Aréna, 4000 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Garcia (49.)

    A teltházas Pancho Aréna megnyitó ünnepségének zárásaként Pula József ejtőernyős landolt a pálya kezdőkörében a döntő labdájával, a kezdőrúgást pedig a legidősebb felcsúti labdarúgó, Flier János végezte el három U7-es játékos társaságában.
    Az első félidő elején a Real Madrid futballozott veszélyesebben, csak a házigazdák kapusa akadályozta meg a gólt, de később már a Puskás Akadémia is szép akciókat vezetett, a kapukat azonban egyik félnek sem sikerült bevennie.
    A folytatásban is a spanyolok játszottak enyhe mezőnyfölényben és alig tíz perc elteltével megszerezték a vezetést. A korosztályos magyar bajnokságban listavezető hazaiak ezután próbálkoztak becsülettel, de nem tudták feltörni a spanyol gárda védelmét, ha mégis sikerült kapura lőniük, akkor célt tévesztettek, vagy a madridi kapus védett, így a lefújásig nem változott az eredmény.

    Korábban:
a 3. helyért: Dinamo Zagreb (horvát)-Budapest Honvéd 3-0
az 5. helyért: Panathinaikosz (görög)-Melbourne Football Institute (ausztrál) 4-2

MTI

Sallai Roland; Damásdi Alex; Fidalgo Fernandez, Alvaro F F

hirdetés
Previous articleÁprilis 29-én indul a 24. Mediawave
Next articleKísértetiesen hasonlítanak fivérei Paul Walkerre