HAZA HÍR-MIX A polgármester újévi köszöntője

A polgármester újévi köszöntője

762
hirdetés

stubiTisztelt hölgyem és uraim, Komárom város becses polgárai!

Engedjék meg, hogy a népakarat által rám ruházott tisztségből örömteli, békés és sikeres új évet kívánjak mindnyájuknak!

November 15-én lezajlottak az önkormányzati választások, Komáromban az eredmények jogerőre emelkedtek, így egy hónappal később megalakulhatott városunk önkormányzatának új képviselő-testülete. A komáromi választók döntése egyértelmű és határozott, a komáromiak a változásra, a közügyek átlátható, tisztességes és előremutató irányítására voksoltak!

Új év és új kihívások előtt állunk. Munkám során igyekszem majd azon tapasztalt önkormányzati politikusokra és hivatali dolgozókra támaszkodni, akik eddig is bizonyították, hogy a nehéz helyzetekben is számítani lehet rájuk. Számítok Önökre is, tisztelt komáromiak, mindnyájukra, hiszen új alapokra helyezni és jobban, felelősségteljesebben és látványosabban működtetni városunkat csak közös erővel tudjuk majd. Mindenkire szükség van, minden észrevételre, az építő jellegű kritikára és a személyes hozzájárullásra egyaránt nagy szükség van, hiszen csupán ez vihet előbbre minkett.  Minden jóakaratú polgár és képviselő közös erejével óriási dolgokra lehetünk hivatottak! Sosem feledjék Széchenyi szavait: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”

Merjünk közösen merész, de megvalósítható célokat kitűzni és emberséggel, felelősséggel, közösen mindent megtenni azért, hogy megvalósuljanak! A reménytelenség, az apátia nem jó tanácsadó, ahogy az indulat és a harag sem az. Tartsuk meg emberi méltóságunkat és a szeretet, a megértés vezérelje tetteinket az elkövetkező hónapokban. Ne a hatalomvágy, a pénzéhség és a bosszú. A viszály viszályt szül, aki szelet vet, vihart arat!

Sok közös tervünk van a most kezdődő négyéves ciklusra. Feladat van előttünk temérdek. A teljesség igénye nélkül megemlítenék néhány nagyon fontos területet, ahol mindenképp lépnünk kell az elkövetkező időszakban. Ilyen az új munkalehetőségek megteremtése, a belváros felélesztése, a parkolórendszer átgondolása, a város közterületei jobb karbantartása, a közbiztonság javítása és nem utolsó sorban a legfontosabb kitörési lehetőségnek számító turizmus beindítása. Különös tekintettel arra, hogy idén ünnepeljük majd Komárom városá válásának 750-ik és szabad királyi városi rangra emelésének 270-ik évfordulóját.

Ami a jövőt illeti, elkerülve a mostanság oly divatos hangzatos és populisztikus ígéretek ingoványát, felelősségteljesen megígérhetem azt, hogy amennyiben az egyre gyakrabban hangoztatott fokozatos kilábalás a válság szorításából igaznak bizonyul, akkor fokozatosan egy kicsivel több anyagi forrás és energia jut majd a fejlesztésre, meglévő értékeink megtartásása és minőségünk javítására is, megtartva a kulturális, sport és szociális támogatási hálót, ami az emberek, a fiatalság életminőségének egyik fokmérője. Egyszerűbben fogalmazva, olyan várost képzelünk el, amely fejlődik, szépül és jó élni benne.

Ezzel megköszönöm megtisztelő figyelmüket és arra kérem Önöket, hogy kísérjék figyelemmel és segítsék munkánkat, hogy városunkat közös erővel mindnyájunk megelégedésére formálhassuk.
Boldog új évet kívánok!

Stubendek László, Komárom polgármestere

komarno.sk

hirdetés
Previous articleKönyvadományok a Magyarigeni Szórványkönyvtárnak
Next articleBerecz Gyula születésének 120. évfordulójára emlékezik évzáró közgyűlésén a Jókai Egyesület