HAZA Egyéb A Most-Hídnak van a legdrágább EP-képviselője

A Most-Hídnak van a legdrágább EP-képviselője

697
hirdetés

Az európai parlamenti választásokra a Most-Híd párt költött a legtöbbet, bár a Smer nem vallotta be, hogy mennyit fordított a kampányra. A kimutatás szerint Nagy József 230 ezer euróba került.

Az EP-választásoknak az összköltsége 1,2 millió euró körül mozog, de ez az összeg még nem végleges, az utolsó számszerűsítés után még emelkedni fog. A Smer párt, amelyik négy képviselőt küld Brüsszelbe, nem árulta el, hogy mennyit költött a választásokra, párt szóvivője Lubica Končalová arról tájékoztatott, hogy a pontos összeget majd a párt éves pénzügyi jelentésében közlik.
A köztárságielnök-választáskor Robert Fico hivatalos kiadásoknak összege 264 ezer eurót ismert el. Az összehasonlításban Hospodárske noviny érdekességképpen jegyzi meg, hogy Andrej Kiska kampánycélokra 1,3 millió eurót fordított.
Az SDKÚ-DS pártnál a képviselőjelöltek fedezték a kampányt. Ivan Štefanec 15 ezer eurót, Eduard Kukan 100 ezer eurót költött.
A KDH pártnak, melynek két képviselője került be az EP-be, összesen 250 ezer eurós volt a kampánya. Ebbe a képviselőjelöltek 60 ezer adtak.
Az OľaNO 105 ezer eurót fektetett be, ehhez Branislav Škripek 8,5 ezer euróval járul hozzá.
A következő pártok közül, amelyek szintén 1-1 képviselőt juttattak az európai parlamentbe a legkevesebbet a Magyar Közösség Pártja költött.
Az MKP kampánya 70 ezer euróba került.
A SaS kampány 200 ezer, a NOVA, KDS, OKS koalíció kampánya 160 ezer euró volt. Utóbbi párt esetében 100 ezer eurót Jozef Kollár fedezett.
S mint az elején említettük, ahhoz képest, hogy szintén egy képviselőt juttatott Brüsszelbe, a Most-Híd a kampányra a legtöbbet fordította. Bugár Béla párta 230 eurós kampányt csinált, melyhez Simon Zsolt és Nagy József 15-15 ezer euróval járultak hozzá.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleGyermeknapi juniális
Next articleSzlovákiában az átlagosnál kétszer magasabb THM-ű hitelek ezentúl uzsorának minősülnek