HAZA vélemény A Most-Híd az Európai Szocialisták Pártjába tart?

A Most-Híd az Európai Szocialisták Pártjába tart?

759
hirdetés

40340 Bugár Béla levélben köszöntötte annak a baloldali összejövetelnek a résztvevőit, melynek „díszvendégei” voltak többek között Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila.
Erről – nem meglepő módon – nem a Most-Híd párt honlapja, hanem a Magyar Távirati Iroda tájékoztatta a nagyvilágot, tegyük hozzá, hogy a híradás Bugár Béla pártelnök neve mellett Markó Béla volt RMDSZ-elnököt is megemlíti.
A Farkasházy Tivadar humorista nevével, mint házigazdával fémjelzett találkozón ott voltak a volt MSZP-kormányzatok további hírességei is, mint Medgyessy Péter, Hiller István, Kuncze Gábor, Kovács László, Lamperth Mónika… És – természetesen – szidták a jelenlegi kormányt, okolva azt Magyarország nehéz helyzete miatt.
Ehhez a helyzethez csak annyi megjegyzés kínálkozik, hogy a rendszerváltozás utáni Magyarországon a szocialisták kormányoztak a leghosszabb ideig, 12 esztendőn át. A Fidesznek eddig 7 esztendő jutott a kormányzásból, ám mindig a szocialista romokon kezdve azt…
De térjünk vissza házunk tájára. Tulajdonképpen nem az a meglepő, hogy Bugár Béla üdvözölte a baloldali „összeröffenés” résztvevőit, hiszen a volt, „keményen jobboldali” Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom, majd az egyesített Magyar Koalíció Pártjának egykori elnöke később, a Most-Híd vezetőjeként liberálisokat segített a törvényhozásba, és eddig sem voltak pozitív megnyilvánulásai a mai magyar kormánnyal kapcsolatban. Sőt, a közelmúltban Szlovákiában járt Bajnai Gordont is tárt karokkal fogadták.
Nem vitás, egy szocialista kormánnyal sokkal gyümölcsözőbb kapcsolattartása volna a szlovákiai vegyespártnak. Annak a Most-Hídnak, mely itthon a jobboldali Kereszténydemokrata Mozgalommal és SDKÚ-DS-szel karöltve, a Népi Platformba tömörülve „küzdenek” Robert Fico szocialista kormánya ellen, és nem bánnák, ha a Magyar Közösség Pártja támogatná csatlakozási kérelmüket abba az Európai Néppártba, melynek egyébként Szlovákiából az MKP mellett a KDH és az SDKÚ-DS is tagjai, és melynek fő politikai ellenfele az Európai Szocialisták Pártja!
Ilyen metamorfózisok után akár megkérhetnék Gyurcsányt, Bajnait vagy Mesterházyt arra is, hogy lobbizzanak nekik az Európai Szocialisták Pártjába való kerülésük érdekében…

Oriskó Norbert, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleKeddtől újra járnak a vonatok Komáromból Almásfüzitőre és Esztergomba
Next articleNevetéstől jobb a szexuális élet