HAZA SZÍNES - ÉRDEKES A magabiztos emberek 15 meghatározó ismérve

A magabiztos emberek 15 meghatározó ismérve

874
hirdetés

Vannak embertársaink, akik nap, mint nap duzzadnak a magabiztosságtól. Olykor talán megkérdeznénk tőlük, mi a titkuk. Mi most válaszolunk a helyükben.

magabiztos1. Nagyon jól ismerik magukat. – Tudják mit szeretnek, és mit nem. Széleskörű tapasztalataiknak köszönhetően rendkívül erős az önismeretük.

2. Érzik, hol a határ. – Nem próbálnak különleges dolgokat cselekedni, csak azért, hogy másokat boldoggá tegyenek. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy az egójukat szeretnék növelni.

3. Tanulnak a múltból, nem rágódnak rajta. – A múlt nagyon nagy szerepet játszhat életünk alakulásában, de csak akkor, ha tovább tudunk lépni a negatív emlékeken.

4. Mennek a céljaik és az álmaik után. – Néha bennük is van félelem, de soha nem adják fel.

5. Felismerik, hogy a hibákból tanulni lehet. – Ritkán bosszankodnak, inkább arra törekednek, hogy a következő hasonló szituációnál helyesen cselekedjenek majd.

6. Kipróbálnak új dolgokat. – A tapasztalat a legjobb tanár, tartja a szólás. A változások mindig lendíthetnek életünkön.

7. Kockázatokat vállalnak. – Megalapozott döntéseket hoznak, még ha kockázatos is. Tudják, mi a különbség a szerencse és a kockázat között, és felmérik, megéri-e az erőfeszítést egy-egy kihívás.

8. Nem hagyják, hogy áldozatok legyenek. – Próbálják elkerülni, hogy a nehézségek úrrá legyen rajtuk. Persze mindenkinek vannak rosszabb napjai, de a túlzott önsajnálat nem vezet előre.

9. Megünneplik saját maguk és mások sikereit. -Egy magabiztos ember sem féltékeny, megosztja örömét és együtt örül másokkal.

10. Egyedül is el tudják csapni az időt. – Nem kell nekik társaság, televízió, számítógép vagy telefon ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

11. Bíznak az ösztöneikben. – Ösztöneink segítenek minket az élet során, hallgatni rájuk pedig mindig a legjobb választás.

12. Elfogadják a változásokat. – Sokan azt mondják, hogy a változás az egyetlen állandó. Nem feltétlenül örülnek a váratlanul bekövetkezett élethelyzetnek, de próbálják a legmegfelelőbb irányba terelni azt.

13. Vigyáznak magukra. – Odafigyelnek az étkezésükre, mozognak, sokat tartózkodnak a levegőn és szakítanak időt a pihenésre.

14. Buzdítanak másokat, nem kritizálják őket. – A magabiztos emberek nem érzik szükségesnek, hogy másokat a földbe tiporjanak ahhoz, hogy ők sikeresek legyenek.

15. Nem engedik legyőzni magukat. – Senki sem tökéletes, mindenkinek vannak gyenge pillanatai. Ők azonban leporolják magukat és csinálják tovább a dolgukat.

sokszinuvidek.hu

 

hirdetés
Previous articleMeghalt a Magnum és a Knight Rider atyja
Next articleRECEPTEK: Kossuth kifli