HAZA RÉGIÓ A legtöbb, amit kaphatsz! Németországi ösztöndíj

A legtöbb, amit kaphatsz! Németországi ösztöndíj

935
hirdetés

Német eredmények 2Az elmúlt időszakban több diákunk hozott dicsőséget a komáromi Selye János Gimnázium és a német nyelvtanítás számára. A kerületi németolimpián első helyezést ért el Bartalos Angelika II.B, második lett Elek Fanni Mária III.D és Kovarčík Sára IV.N, negyedik Kovarčík Beáta I.N osztályos tanuló. Anyanyelvi beszélő kategóriában pedig eredményes megoldó Fábián Rita IV.D. Rendkívülinek tartjuk ezt az eredményt, hiszen csak a járási verseny első helyezettje jut tovább a kerületi fordulóra. A versenyszabályok értelmében a kerületi versenyről is csak a legjobb, az 1. helyezett jut el az országos németolimpiára, amely kétnapos rendezvényként idén márciusban került megrendezésre.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Bartalos Angelika II.B itt is méltóképpen képviselte iskolánkat, és a pozsonyi Prímáspalotában átvehette az országos harmadik helyezésért járó oklevelet, valamint a nagyvonalú ajándékokat. Legjobban viszont a háromhetes németországi ösztöndíjnak örülhettünk vele együtt, melyből három került átadásra. Diákjaink beszámolóiból tudjuk, hogy ezek a tanulmányutak mindig nagyon tartalmas, gazdag programmal párosulnak. Az augusztusi kirándulás során nemcsak a délelőtti oktatás segíti elő a tanulók fejlesztését, hanem a délutánok is jól szervezettek, színesek és további rövid kirándulásokat foglalnak magukba. Az országos döntőt több német cég mellett a német, az osztrák és a svájci nagykövetség is nagyvonalúan támogatta.

A 17 évvel ezelőtt elkezdett DSD-program iránt továbbra is nagy az érdeklődés iskolánkban. A DSD II nyelvvizsga mellett három éve már megszerezhető a DSD I nyelvdiploma is. Idén 12 diákunk tett sikeres szóbeli vizsgát, az írásbeli eredményei pedig június végére várhatóak.

Jelenleg ezen programon belül több mint negyven „selyés” gimnazista készül a következő évi megmérettetésre.

Az elért eredményekhez diákjainknak szívből gratulálunk!

 

Fekete Judit és Szénássy Edit
felkészítő tanárok

 

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleA 2015-ös év legjobb sportolói
Next articleSzabó (Taylor) István pánsípművész Komáromban lép fel!