HAZA SZÍNES - ÉRDEKES A legkedvesebb asztali dekorációk húsvétra

A legkedvesebb asztali dekorációk húsvétra

860
hirdetés

Már csak pár nap van húsvétig, tehát ideje elgondolkoznunk hogyan tegyük hangulatosabbá, ünnepélyesebbé az asztalunkat.

Van aki a színes, hagyományos díszítést szereti , azokból is számtalan variációt találhatunk, de ha követjük a trendeket és inkább a visszafogott, letisztultabb stílust kedveljük akkor válasszuk az egyszerű ,természetes anyagokból álló dekorációt, a fehér esetleg a pasztell színeket tavaszi virágokkal vegyítve. Remek ötleteket meríthetünk az alábbi képekből!

 

1. Ha vannak olyan györörűen díszített tányérjaink (mint a képen látható) akkor könnyű dolgunk van. Ajánlott ezekhez letisztultabb dekorációt választani, hogy ne legyen túl nagy a „kavalkád”.

husvet6

 

2. Nyuszik, kiscsibék és tojások. Igazi húsvéti asztal! A fehér és a sárga dominál ennél a terítéknél, egyszerű, de mégis elegáns tányérkészlettel és alátéttel kombinálva.

 

husvet7

 

3. Igazán ötletes és dekoratív megoldás az üvegvázába helyezett színes tojások virágokkal.

 

husvet9

 

4. Ha szeretjük a modern vidékies stílust tegyünk pasztellszínű porcelán tojástartókat és kiegészítőket az asztalra.

 

husvet10

 

5. Ennél rusztikusabb hangulatot mással aligha tudunk teremteni. Fatörzsbe ültetett tavaszi virágok. Egyszínű  -olyan,mint a választott virágunk- vagy eredeti színű, esetleg fehér tojásokat tegyünk mellé.

 

husvet12

 

6. Ha jó idő lesz, biztosan a legjobb választás a szabadban húsvétozás. És ilyen romantikus terítékkel még ünnepélyesebbé tehetjük.

 

husvet13

 

7. Ismét az üvegváza, más kivitelben. A gyönyörű tulipánokat csak  lazán ejtsük bele, válasszunk egy hozzá illő virágmintás terítőt, kovácsoltvas kiegészítőket és mindezt a legegyszerűbb tányérjainkkal kombináljuk. Pompás tavaszi dekorációt kapunk!

 

husvet18

 

8. Ültessünk a tojáshéjba virágot. Helyezzük a tányérunkra ,csináljunk neki egy kis fészket és máris kész a „szupercuki” teríték. Egyszerű és nagyszerű!

 

husvet1

 

9. Faágak üvegvázában. Akasszunk rá pasztell és/vagy fekete- fehér színűre festett tojásokat. Az ezüstszínű, gyönyörű mintával ellátott, valószínűleg antik tojástartó dobja fel igazán, az egyébként modern, letisztult tavaszi terítéket.

 

husvet2

 

10. A színpompás tavaszi virágok nem hiányozhatnak, az biztos. Annyira meghatározóak, hogy ha nem teszünk mellé mást csak fehér terítőt, tányérokat és fehér tojásokat esetleg még egy rusztikusabb alátétet, akkor is pompás körülmények között fogyaszthatjuk az ünnepi ebédet.

 

husvet4

 

11. A nyuszis tojássapka a legidőigényesebb része ennek a szolid, natúr színekkel összeállítot DIY terítéknek. Madártoll és a barna csomagolópapír kicsit meggyűrve, eredeti tojásokkal megrakva. Kell ennél több?

 

husvet8

 

12. Vidéki vintage.Ehhez nem elég a húsvéti dekoráció, az étkezőnk stílusa is ilyen kell legyen ahhoz ,hogy tökéletes hatást érjünk el.

Ha az megvan jöhetnek a festett agyagcserépbe és/vagy porceláncserépbe dobott tavaszi csokrok, az újságszerű alátétek, pasztell és fehérszínű egyéb kiegészítők.

 

husvet14

 

13. Ha van egy ilyen pazar fa étkezőasztalunk, akkor ne vigyük túlzásba a cicomázást. Vegyünk egy szintén régi, nagyobb méretű fa virágtartót és nincs más dolgunk, csak pakoljuk meg tavaszí ,színpomás virágokkal és tojásokkal majd mindenki poharát pakoljuk meg színes cukorkákkal és már készen is vagyunk. Hát nem csodás?

 

husvet15

 

14. Megint vidékre megyünk, de most hófehérben. Nem is kell erről túl sokat mondani. Annyira szép, hogy még esküvői dekorációnak is megállná a helyét.

 

husvet16

 

15. Aki szereti maga csinálni és némi humort is belevinne az ünnepekbe akkor ki ne hagyja a bajszos bácsi tojást.

 

husvet17

Fotók

 

Írta: Horváth Rita

sokszinuvidek.hu

hirdetés
Previous article41. Komárno – Komárom nemzetközi szabadidős utcai futóverseny VERSENYKIÍRÁS
Next articleRECEPTEK: Mascarpone torta sütés nélkül