HAZA SZÍNES - ÉRDEKES A lakosság több mint fele tervez nyaralást, ez 5 éves rekord

A lakosság több mint fele tervez nyaralást, ez 5 éves rekord

148
hirdetés

A lakosság 55%-a tervez nyaralást, a legtöbben terveztek nyaralást az elmúlt öt évben, és többet is hajlandók költeni erre az emberek – derült ki a Focus ügynökség felméréséből, melyet a Partners pénzügyi társaság számára készített.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„A járvány után a lakosság ismét utazni akar, és kész többet költeni tengerparti nyaralásra” – jelentette ki Tomáš Dányi, a Partners szakértője. Hozzátette ugyanakkor, hogy itt is körültekintően kell eljárni, hogy elkerülhetők legyenek a felesleges kiadások, amelyek megdrágítják a nyaralást.
A megkérdezettek 30%-a belföldi üdülést tervez. A nyaralók 64%-a pedig biztosan külföldre utazik. Ami a kiadásokat illeti, 50%-uk tervez 1000 eurót az utazásra, a szállásra és az étkezésre, 35%-uk 1000 és 2000 euró közti összeget költ erre. Természetesen a külföldön vakációzók számolnak magasabb kiadásokkal.
Közvetlenül az üdülőhelyen a megkérdezettek 63%-a 500 euró elköltésével számol, majdnem a negyedük 500 és 1000 euró közti összeget tervezett költeni erre a célra. „Fontos az utazás és a kikapcsolódás, de figyelni kell a kiadásokra, hogy végül ne jelentsen túlzott anyagi megterhelést a nyaralás” – tette hozzá Dányi.

TASR

hirdetés