HAZA RÉGIÓ A kupagyőztes és ezüstérmes floorballosokat köszöntötték Dél-Komáromban

A kupagyőztes és ezüstérmes floorballosokat köszöntötték Dél-Komáromban

1570
hirdetés

A Magyar Kupagyőztes SZPK felnőtt férfi floorball csapatát fogadták a Városháza dísztermében. A március 7-ei ünnepségen dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Horváth Gyula a humán bizottság tagja nemcsak az aranyérmes fiúknak, de az ezüstöt hozó lányoknak is gratulált.

– Az eredményes floorballosok sok helyi gyermeknek is példaképei már. Maga a sport Komáromban előkelő helyet foglal el az egészségtudatosság, az egészséges életmódra nevelés szempontjából is. A floorball a tömegsportok közül – a labdarúgást nem számítva – az egyik olyan sportág, ami a legtöbb fiatalt mozgatja meg városunkban – mondta dr. Molnár Attila polgármester, aki szívből gratulált a kiváló eredményekhez.

Az utánpótlás csapatokban jelenleg mintegy 80 gyermek játszik, minden korosztályban tudnak csapatot kiállítani, akik a bajnokságban is szerepelnek. Tavaly egy U13-as lány csapatot is sikerült kiállítani.

Alulról építkezve arra törekszünk, hogy saját nevelésű fiatalokkal töltsük fel a felnőtt csapatokat – tudtuk meg Galambos Tamástól, az SZPK elnökétől.

A felnőtt férfi csapat kilencszer játszott már kupadöntőt, hatszor meg is nyerték. Az idei aranyéremért cserébe László Péter edző és Harris Tibor csapatkapitány a csapat nevében elismerő díszoklevelet vehetett át, míg dr. Molnár Attilának Galambos Tamás aranyéremmel köszönte meg az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását.

A fiúk a bajnokság rájátszásában bejutottak a legjobb négy közé. Két-három héten belül az elődöntőkre is sor kerül – tette hozzá Galambos Tamás. A bajnoki elődöntő egyik meccsét biztosan hazai pályán játsszák, ami a komáromi szurkolók jelenléte miatt nagy előnyt jelent majd a csapatnak.

KOMAROM.HU

hirdetés