HAZA SZÍNES - ÉRDEKES A közmédiával búcsúzhatnak el Kóbor Jánostól a rajongók határon innen és túl

A közmédiával búcsúzhatnak el Kóbor Jánostól a rajongók határon innen és túl

904
hirdetés

Élőben közvetíti a Duna World az Omega énekesének, Kóbor Jánosnak búcsúztató szentmiséjét a budapesti Szent István Bazilikából december 17-én, 19.00 órától. A megemlékezéshez a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is csatlakozik, a gyászszertartás napján tematikus adásokkal készülnek.

A Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja, a Liszt Ferenc-díjas rockénekes, Kóbor János emléke előtt tiszteleg a közmédia december 17-én, pénteken. Az életének 79. évében elhunyt művészt pályatársai és rajongói a Szent István-bazilikában búcsúztatják szentmisével, amelyet a nemzetközi csatorna, a Duna World élőben sugároz magyar idő szerint 19 órától. A gyászmisét Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrálja, beszédet mond Kóbor János pályatársa és barátja, Frenreisz Károly, valamint az Omega rajongói klubjának vezetője, Gazdag László.

A szertartás napján a Petőfi is adózik Mecky emlékének: a Petőfi Rádió a Mezgerélőben, az M2 Petőfi TV FRISS! című műsorában Kóbor János pályatársait látja vendégül, akikkel az Omega titkának fejtegetése mellett arról beszélnek, hogyan tudott hatni határokon átívelően az énekes tehetsége és különleges karaktere. Januárban az M2 Petőfi TV zenés portréműsora, a Magas és Mély szintén foglalkozik majd a szomorúan aktuális témával – egy teljes adást szentelnek Kóbor János emlékének.

Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. A menedzser, Trunkos András bejelentése szerint Omega néven többé nem lép színpadra a zenekar. Az elhunyt hamvait végakaratának megfelelően a Balatonba szórják szűk, családi körben.

Búcsú Kóbor Jánostól – december 17-én, a Duna World-ön és a Petőfin!

 

dunamsz.hu

kép: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleKomáromi ifi boxolók sikerei a Szlovák bajnokságon
Next articleA Dal 2022 – Rókusfalvy Lili és Király Viktor vezetik az ország dalversenyét