HAZA BELFÖLD A kórház megerősítette, hogy már az otthonában ápolják a kormányfőt

A kórház megerősítette, hogy már az otthonában ápolják a kormányfőt

262
hirdetés

Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt már az otthonában ápolják – jelentette be a közösségi hálón a besztercebányai Roosevelt kórház.
„Neki is szeretnék őszintén köszönetet mondani, mivel fegyelmezett páciens volt, és természetesen az egészségügyi dolgozóinknak, akik kiváló munkát végeztek, a fegyveres testületeknek a profi munkájukért, és az embereknek is, akik pozitív energiákat küldtek nekünk” – jelentette ki Miriam Lapuníková, a kórház igazgatója.

FOTO TASR – Jakub Kotian

A kormányfő május 30-án további ellenőrző vizsgálatokon esett át a kórházban, amelyek igazolták, hogy megfelelően alakul az egészségi állapota. Az elmúlt napokban megkezdődött a rehabilitációs kezelése is, a kórház tájékoztatása szerint meglehetősen hosszú ideig fog tartani.
„Úgy vélem, még nagyon nehéz és valóban hosszadalmas rehabilitáció vár a kormányfőre. Sok erőt és kitartást kívánok neki” – mondta Lapuníková.
Az igazgató kiemelte a kórház orvosainak és egészségügyi dolgozóinak munkáját, akik a kormányfő kezelése idején három májátültetést is elvégeztek a besztercebányai kórházban. „Ezenkívül egy beteg ECMO-kezelésben és az ezzel kapcsolatos átfogó egészségügyi ellátásban részesült, hogy egy további emberéletet menthessünk meg” – tette hozzá Lapuníková.

TASR

hirdetés