HAZA HÍR-MIX A komáromi választóknak lassan elfogy a türelmük

A komáromi választóknak lassan elfogy a türelmük

2354
hirdetés

Miért ítélte magát tétlenségre a képviselő-testület?

Lassan már nem lesz olyan bűnüldözési szerv, ügyészség, korrupcióellenes vizsgálati osztály, kormányhivatal, illetve brüsszeli ellenőrző osztály, ahol ne akadna négy-öt olyan bejelentés, feljelentés, vagy felülvizsgálati kérelem, amely Komárom beruházásait, gazdálkodását érinti. A legsúlyosabb ügy ezek közül az örsújfalusi Kertek alja utcáé, amelyet az ISPA-program keretében „fuseráltak” el.

Külön beadvány foglalkozik a képviselők egyéni felelősségével a KOMVaK által kezdeményezett beruházások kapcsán. Ezek egy része tetemes megterhelést, azaz soha meg nem térülő veszteséget okozott a cégnek, amelynek törlesztése bő két évtizeden át veszélyeztetheti a város költségvetését. Megemlítjük, hogy a város ügyvédje sem javasolta a HASS Kft.-vel kötött szerződés feltételeinek elfogadását, ám a Híd-párti, illetve magukat függetlenként feltüntető, ám a párthoz közeli képviselők azt fenntartás nélkül elfogadták. Ennél sokkal nagyobb veszélyt jelent a városra az, ha a brüsszeli ellenőrző szervek megalapozottnak találják Deminger János beadványát, aki az örsújfalusi lakosság nevében kérte az ominózus Kertek alja utcai beruházás felülvizsgálatát. Mint közismert, az újonnan lefektetett szennyvízcsövek ellenére az emberi ürülék az úttest alatt folydogál, bejutva az ivóvízaknába. A tervekkel ellentétben nem építették ki a járdákat, az úttestre nem került aszfalt, ám ennek ellenére a városi hivatal alkalmazottja szemrebbenés nélkül elvégzett munkaként vette át az útszakaszt. Legrosszabb esetben az 1 millió euró feletti összeget a büntetőkamatokkal együtt Brüsszel a várostól követelheti vissza.

A komáromiak szeretnék megtudni azt is, hogy mikor kerül sor a KOMVaK gazdasági tevékenységének átvilágítására és a korábbi vezetőség felelősségének megállapítására? Erre képviselői határozat van, tényleges vizsgálatról azonban még nem tudunk. Pedig sokakat érdekelne, hogy a cégnek miért kellett havi rendszerességgel kibérelnie Olláry Viktor magánpincéjét, továbbá, hogy kik szórakoztak ott a város pénzén …

 

DUNATÁJ HETILAP 19/2017

hirdetés
Previous articleVarga Tamás legyen a polgármester?
Next articleHány balesetnek kell még történnie?