HAZA Egyéb A komáromi MKP-s helyi képviselők kiléptek az Összefogás koalíció kötelékéből

A komáromi MKP-s helyi képviselők kiléptek az Összefogás koalíció kötelékéből

628
hirdetés
50353Az elmúlt helyhatósági választások eredményeképpen az Összefogás név alatt futó MKP – Most-Híd koalíció 25 fős listájáról mindössze 9-en, abból csupán 3 MKP-s képviselő került be az újonnan alakuló komáromi képviselő-testületbe. Az MKP-sok úgy vélik, a koalíciós szerződés okafogyottá vált.

„Az MKP számára katasztrofális eredménnyel zárult a választás, hiszen mindössze hárman (!) kaptunk képviseli mandátumot. Ebből az eredményből egyértelművé vált számunkra, hogy a helyi választópolgárok nem csak hogy nem támogatták, hanem egyenesen megbüntették nevezett pártok helyi összefogását.
Mindezen tények ismeretében egyhangúlag arra a következtetésre jutottunk, hogy a választások előtt megkötött koalíciós szerződés okafogyottá vált. A továbbiakban az abban foglaltakat magunkra nézve nem tartjuk kötelezőérvényűnek. Ez azt jelenti, hogy nem is kívánunk ennek a frakciónak tagjai lenni.
Elhatározásunkat csak megerősíti az időközben a Most-Híd párt részéről sajtónyilatkozat formájában elhangzott értékelés, miszerint a közös kudarc kizárólag az MKP felelőssége.
A választói akarat előtt meghajolva és azt tiszteletben tartva a továbbiakban készek vagyunk együttműködni minden olyan törekvéssel, ami városunkat előbbre viszi” – áll Feszty Zsolt, Korpás Péter és Szabó Béla szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
A komáromi eredményekkel az MKP és a Most-Híd elnöke sem volt elégedett. Bugár Béla pártja Országos tanácsának ülése után az RTVS-nek a helyzetről úgy nyilatkozott: míg a Most-Híd szavazói Komáromban a közös polgármesterjelöltet választották, addig az MKP szimpatizánsainak nagy része a független jelöltre szavazott, vagyis nem hittek a koalícióban. Bugár emiatt nem tudja elképzelni az MKP-val való együttműködését a 2016-os parlamenti választások előtt.
Az MKP tudomásul veszi a Most-Híd döntését – reagált Berényi József, hozzátéve: pártja ennek értelmében – úgy ahogyan azt tette az önkormányzati, az európai parlamenti, valamint az elnökválasztáson – egyedül készül fel a következő megmérettetésre.
Czíria Attila, az MKP komáromi elnöke – azután hogy vereséget szenvedett a november 15-i komáromi polgármester-választáson -, felajánlotta lemondását a párt helyi szervezetében betöltött elnöki tisztségéről. Czíria ezt a Magyar Közösség Pártja Országos Elnökségének november 17-i ülésén jelentette be. Mint arról korábban beszámoltunk, az MKP komáromi szervezete december 8-án választhat új elnököt és elnökséget.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleA kitelepítettekre emlékeztek Hetényben
Next articleÍgy látta 25 éve egy hiteles szemtanú