HAZA SPORT A komáromi kosarast ötödször választották meg az év legjobb védekező játékosának

A komáromi kosarast ötödször választották meg az év legjobb védekező játékosának

1053
hirdetés

Marek Kozlíkot, a bajnok MBK Rieker Komárom bedobóját 2008, 2009, 2011 és 2013 után idén ötödik alkalommal választották meg a szlovák extraliga legjobb védekező játékosává.

„Számomra minden elismerés nagyon értékes. Legfontosabb persze a csapat sikere, ha ehhez egyéni elismerések is társulnak, az csak hab a tortán” – nyilatkozta a komáromi kosaras, aki elismerte azt is, nem bánja, ha a közönség és a szakma alapvetően védekező játékosnak tartja, hiszen játékának minidig is fontos pillére volt a védekezés.

A komáromiak az előző idényben történelmet írtak: először végeztek a szlovák kosárlabda bajnokság élén, és az ősszel induló szezonban is a szűk elithez tartoznak. Kozlíkék azonban egyelőre még nem beszélnek a címvédésről.

„Lépésről-lépésre kívánunk haladni, aztán majd meglátjuk, mire jutunk. Az elmúlt években Komárom a legjobbak közzé tartozott, ezt az idén is meg akarjuk erősíteni. Elsőrendű célkitűzésünk, hogy ott legyünk a legjobb négy között” – fogalmazott Kozlík, aki a szlovák válogatott bő keretének is a tagja.

A játékosnak és társainak azonban idén nem csak a szlovák bajnokságban, hanem a nemzetközi kupaporondon is helyt kell állniuk. Az MBK Rieker az októberben rajtoló FIBA Eurpe Cup-ban a fehérorosz Cmoki Minszkkel, a finn Kataja Baskettel, valamint a bolgár BC Rilski Sportisttal mérkőzik meg. „Mindent meg fogunk tenni, hogy teljesítményünkkel jó reklámot csináljunk a szlovák kosárlabdázásnak. Nehéz megmondani, mennyi győzelemmel lennénk elégedettek, meggyőződésem, hogy sikerül majd pár sikert aratnunk a csoportunkban” – tette hozzá a komáromi kosaras.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleA szlovák GDP 3,2 százalékkal nőtt a második negyedévben
Next articleAz MKP önállóan készül a választásokra!