HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórházban világra jött az idei év 600. újszülöttje

A Komáromi Kórházban világra jött az idei év 600. újszülöttje

2179
hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban szeptember 10-én, szombaton megszületett a 2022-es esztendő hatszázadik újszülöttje, akit a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán segítettek a világra. A osztály népszerűsége a kismamák körében köszönhető a személyzet emberséges hozzáállásának, az újszülöttekről és az édesanyákról történő szakszerű gondoskodásnak. Bár nem az újszülöttek száma az elsőrendű szempont, de minden egyes világra jött egészséges gyermek nagy öröm az orvosok számára is. 

A kis Lottit édesanyja, a vágfüzesi (Komáromi járás) Réka az esti órákban hozta világra, mindketten egészségesek, a család pedig nagy örömmel fogadta az elsőként érkezett kis jövevényt.

A Komáromi Kórház szülészete népszerű a leendő édesanyák körében, nemcsak helyből, hanem jóval távolabbról is sokan jönnek ide szülni. „Igyekszünk a kismamák kedvében járni és többféle újdonságot kínálni nekik, például a bonding lehetőségét a császármetszés után is (a bonding az első ismerkedés, az anya és gyermek együttlétének biztosítása a gyermek életének első óráiban, amikor az anya és a gyermeke bőre érintkezik, magyarul arany órának nevezik, mert a szülés utáni egy, jobb esetben két óráról van szó – a szerk. megj.), vagy a szülésre felkészítő tanfolyamot“ – árulta el MUDr. Mamoun Amr, a szülészeti-nőgyógyászati osztály főorvosa.

Agel Sk, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleA legfőbb célom: Komáromot a fejlődés útjára állítani, s folyamatosan kommunikálni a lakosokkal
Next articleVálasztás2022: Az összefirkált vagy megrongált szavazólap is érvényes