HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórházban péntektől oltanak az omicron vírusvariáns elleni új vakcinával is

A Komáromi Kórházban péntektől oltanak az omicron vírusvariáns elleni új vakcinával is

459
hirdetés

Mivel az utóbbi időben megnövekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ismét többen szeretnék beoltatni magukat. Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban szeptember 30-tól oltanak a Comirnaty Original/Omicron BA.1 módosított vakcinával, mely az eredeti vírusvariáns mellett hatásos az omicronnal szemben is.

„Ezt a vakcinát csak megerősítő adagként (első vagy második booster) alkalmazhatjuk. A Comirnaty Original/Omicron BA.1 oltóanyag csak 12 évesnél idősebbeknek adható be, akik már megkapták a koronavírus elleni alapoltást“ – mondta MUDr. Gabriela Filkóová, a kórház igazgatóhelyettese.

A Comirnaty Original/Omicron BA.1 oltóanyag megerősítő, emlékeztető adagját a legutolsó koronavírus elleni oltástól számított legalább három hónap eltelte után lehet alkalmazni. Az alapoltásra továbbra is a 30 mikrogrammos Comirnaty oltóanyag szolgál.

Az oltás az infektológiai rendelőben zajlik minden pénteken 8-tól 13 óráig. A Comirnaty Original/Omicron BA.1 módosított oltóanyaggal péntektől, azaz szeptember 30-tól oltanak ugyancsak 8-tól 13 óráig. Az oltásra a www.korona.gov.sk portálon lehet regisztrálni. Az új vakcinával történő megerősítő oltáson kívül továbbra is oltanak a Pfizer/Comirnaty, valamint a Johnson&Johnson/Janssen vakcinákkal is.

 

Agel (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleKorunk társadalmának negatív jelenségeiről tartottak szemináriumot Komáromban
Next articleOrbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek