HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórházban fogadták a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola negyedikes tanulóit

A Komáromi Kórházban fogadták a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola negyedikes tanulóit

2356
hirdetés

Novemberben az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházba érkeztek a magyar és szlovák tannyelvű Dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola negyedikes tanulói.

A látogatásra az egészségügyi szakközépiskolákkal folytatott együttműködés keretén belül került sor, melynek célja az egészségügyi nővéri pozíciók betöltése, a munkaerő-utánpótlás biztosítása az iskola végzős tanulóinak köréből. A korábbiakban az AGEL ápolási igazgatója, PhDr. Jana Ondrišová, MPH és a Komáromi Kórház ápolási igazgatóhelyettese, PhDr. Bozsaky Csaba felkeresték az egészségügyi szakközépiskolákat, ahol bemutatták a Komáromi Kórházat, figyelmükbe ajánlották az AGEL ösztöndíj-programját, az általa támogatott továbbtanulási lehetőségeket és tanulmányi kirándulásra invitálták a kórházba a tanulókat, melyet az iskolák készséggel fogadtak.

A vendégeket a higiéniai és járványügyi intézkedések betartása mellett a kórház igazgatója, az AGEL ápolási igazgatója, valamint a Komáromi Kórház ápolási igazgatóhelyettese fogadta. Ezt követően a tanulókat csoportokra osztva végigvezették a kórházon. A főnővérek megmutatták nekik az egyes osztályokat és megismertették őket az egészségügyi nővérek munkájával. A tanulók meglátogatták a betegszobákat, a vizsgálóhelyiséget és a nővérszobákat. Tetszéssel fogadták a felújított orsztályokat, melyek biztosítják a betegek kényelmét.

„Remélem, hogy a látogatás hasznos volt a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola tanulói számára, mi pedig nagyon örülnénk, ha tanulmányaik befejezése után nálunk vállalnának munkát“ – mondta a kórház igazgatója, Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

agel, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleBővült a sportsikerek listája a Selye János Gimnáziumban
Next articleFelvidéki Magyar Advent Gútán: az összetartozásunkat is jelzi a szeretet és a remény pislákoló lángocskája