HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórház támogatja a csecsemők anyatejjel történő táplását

A Komáromi Kórház támogatja a csecsemők anyatejjel történő táplását

882
hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kismamák a szülést követően szoptassák csecsemőjüket, hiszen az újszülöttek számára az anyatej a legtermészetesebb és egyben a legegészségesebb táplálék. A neonatológiai osztály támogatja az újszülöttek szoptatását, ezért a szoptatás világnapja alkalmából több akciót szervezett a szoptatás népszerűsítése céljából.


A Komáromi Kórházban a csecsemők szoptatásának támogatása érdekében az egészségügyi személyzet képzésben részesült az anyatejjel történő táplálás propagálására, segítésére. Az ottani újszülöttosztályon öt szoptatási tanácsadó dolgozik. Már a terhesgondozás alatt és a szülés előkészületei során felkészítik a várandós anyukákat a szoptatásra, a kórházi tartózkodáskor pedig elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek. Az újszülöttek egy szobában tartózkodnak az édesanyjukkal, akik így szükség szerint szoptathatnak. A kórház célja ezzel a szoptatás támogatása, hiszen az anyatej az újszülöttek természetes és rendkívül fontos tápláléka.
Az anyatejjel történő táplálás nagy jelentőséggel bír nemcsak a baba egészséges fejlődése, hanem az anya egészsége szempontjából is. Ez az újszülöttosztály egyik prioritása. A tapasztalt nővérek a legkorszerűbb elméleti és gyakorlati tanácsokkal látják el az anyukákat a szoptatás mikéntjével kapcsolatban. „Az osztályon a nővérek egyénileg foglalkoznak az anyukákkal a kórházi tartózkodás idején, hogy képesek legyenek felismerni, mikor éhes a gyermek, melyik az anya és gyermek számára egyaránt legelőnyösebb szoptatási testtartás, illetve a helyes szoptatási mód“ – mondta Elvíra Baková laktációs szaktanácsadó. Mindezek mellett a kismamák a kórház weboldaláról letölthetnek egy szoptatásra vonatkozó útmutatást is. A kórház online szoptatási tanácsadást is biztosít, melynek célja otthoni környezetben segíteni és hasznos tanácsokkal látni el az újdonsült édesanyákat. Emellett az anyukák kérdéseire válaszol az újszülöttosztály főnővére, Elvíra Baková laktációs szaktanácsadó is.

Agel SK, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleLányfoci: KFC -Újpest 6-4 (2-4)
Next articleA Komáromi Kórházban hivatalosan is megnyitották a sürgősségi részleget