HAZA HÍR-MIX A Komáromi Kórház nyílt napot rendezett a helyi alapiskolások számára

A Komáromi Kórház nyílt napot rendezett a helyi alapiskolások számára

171
hirdetés

Az AGEL Komáromi Kórháza a korábbi sikerre való tekintettel ismét nyílt napot tartott, melynek keretében a helyi alapiskolák 1–5. évfolyamainak 330 tanulóját fogadták. Az esemény része volt „A kórház gyermekszemmel“ képzőművészeti verseny második évfolyamának kiértékelése is, melyet a látogató gyerekek részére hirdettek meg.

A kórház parkjában elsősorban az egészségügyi felvilágosítás témájához kapcsolódó standok várták az érkezőket. Itt orvosok, egészségügyi nővérek, ápolók mutatták be a gyerekeknek a sebek ellátásának módját, a helyes kézmosás és fogápolás, valamint a rehabilitáció alapjait, de mértek vérnyomást és kipróbálhatták a fonendoszkóp használatát is. Megtekintették, hogy néz ki a mentőautó belülről és az újraélesztést, a szívmasszázst, valamint az elsősegélynyújtást is szemléltették nekik. Az egészségügyi ismeretek után vidám délelőttben volt részük szórakoztató látványosságokkal, frissítőkkel, fagylalttal, majd a rehabilitációs nővérrel aerobikgyakorlatokat végeztek.

A rendezvény része volt „A kórház gyermekszemmel“ rajzversenyre készült rajzok kiértékelése is. A tanulók 31 alkotása a kórházi munkát ábrázolta. A legszebb rajzok készítői boldogan vették át a fődíjakat, de a többi alkotást is édességgel jutalmazta a kórház.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy kórházunk nyílt napjának negyedik évfolyama ilyen sikeres volt, örülünk a tanulók részéről megnyilvánuló érdeklődésnek, annak, hogy jól érezték magukat, miközben fontos ismereteket szereztek az egészségvédelemről és az életmentésről“ – mondta Miroslav Jaška kórházigazgató.

agel

(N.Zs.)

hirdetés