HAZA HÍR-MIX A Komáromi Kórház neonatológiai osztálya légzésfigyelőket kapott ajándékba

A Komáromi Kórház neonatológiai osztálya légzésfigyelőket kapott ajándékba

596
hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórház nemes gesztusként nagyon hasznos ajándékot kapott az újszülött apróságok részére. A neonatológiai osztály újszülöttei nyugodt álmát őrzik majd az új légzésfigyelő készülékek, melyeket a Križovatka (Útkereszteződés) Alapítvány juttatott a kórháznak. Ezek a hasznos készülékek a bölcsőhalál (SIDS) megelőzésére szolgálnak, érzékelik a gyermek légzési ritmusát és amennyiben az nem kielégítő, arra azonnali jelzéssel figyelmeztetnek.


A Komáromi Kórházban már minden újszülöttnek rendelkezésére áll a Baby Sense II. típusú légzésfigyelő. „A légzésfigyelők a légzési zavarok felismerésére és jelzésére szolgálnak. Ha a légzés több mint 20 másodpercig szünetel, illetve amennyiben a percenkénti légzésszám 10 alá csökken, a monitor hang- és fényjelzést ad. A légzésfigyelő tehát nem a légzési problémák megelőzésére, hanem azok jelzésére szolgál, s ezáltal életmentő lehet“ – közölte a neonatológiai osztály főorvosa, MUDr. Ingrid Moravcová.
Mivel egyes, a szülészetről hazatérő édesanyák érdeklődnek a légzésfigyelő készülék iránt, otthonra is kikölcsönözhetik azt a fent említett alapítványtól. „Nagyra értékeljük az alapítvánnyal folytatott sokéves együttműködésünket, melynek köszönhetően a kórház szülészetén biztosítani tudjuk az újszülöttek nyugodt és biztonságos álmát. A róluk való magas színvonalú gondoskodás osztályunk elsőrendű feladata“ – tette hozzá Mgr. Miroslav Jaška, a Komáromi Kórház igazgatója.

Agel, (N.ZS.)

hirdetés