HAZA RÉGIÓ A komáromi gyermekosztály falait meseszép festmények díszítik

A komáromi gyermekosztály falait meseszép festmények díszítik

651
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház gyermekosztályának kis betegeit a város két intézménye, a Művészeti Alapiskola és a Szabadidőközpont tehetséges művészei múlt héten nagyon szép alkotásokkal örvendeztették meg. Az ötletgazda Less Károly volt, akinek indítványára a vállalkozók tehetséges művészeket támogattak, akik nagyon szép dekorációval látták el a gyermekosztály helyiségeit, vidám mosolyt varázsolva ezáltal az ott gyógyuló gyerekek arcára.

A gyerekek kórházi tartózkodása nemcsak számukra nagy teher, hanem családjuk, hozzátartozóik számára is. A gyerekek szoronganak, szomorúak a betegségük és a családjuktól való elszakítottság miatt. Ebben a helyzetben azok a csodálatos rajzok, festmények, melyek mostantól a gyermekosztály falait díszítik, legalább részben elvonják a figyelmüket a betegségről. Az alkotások Szilva Ilike, Szilva Emőke, Lukács Hajni, Ádám Szilvi, Lengyel Szilvi, valamint a szlovák tannyelvű gimnázium tanulóinak tehetségét dícsérik, akik a betegszobákat és a folyosókat Walt Disney mesefiguráival díszítették. A gyerekek már az alkotások készítése közben megcsodálták és nagy örömmel fogadták azokat.

„Az osztályon 17 ágy van, a festés idején 8 szobát foglaltak el. Betegeink között megtalálható a legkisebbektől kezdve a 19 évesekig minden korosztály.  Nagyon örülünk ennek az ajándéknak, mely hozzájárul, hogy a gyermekosztály betegei kellemesebben érezzék magukat a kezelés ideje alatt a csodálatos festményeknek köszönhetően“ – mondta a kórház gyermekosztályának vezetője, MUDr. Kochan Márió.

Less Károly Komárom polgármesteréhez, Keszegh Bélához és több vállalkozóhoz fordult javaslatával, akik a segítségére voltak abban, hogy az ötlet megvalósulhasson. A gyermekosztály kis betegeinek és a kórház személyzetének köszönete méltán illeti Ruman urat, a Comklíma, az érsekújvári Motorcar, a Hit design cégeket, Szabó Tamást és a Klapka éttermet, mely a tehetséges alkotók ebédjéről gondoskodott.

agel, (N.Zs.)

hirdetés