Kezdőlap KULTÚRA A Katedra-díj Komáromba érkezett

A Katedra-díj Komáromba érkezett

1057
MEGOSZTÁS

December elején rendezték meg Dunaszerdahelyen a Katedra Alapítvány éves pedagógustalálkozóját, melynek fő programpontja a 2019-es Katedra-díj átadása volt. A rangos kitüntetést idén Klemen Terézia pedagógus-író, a Szlovákiai Civil Becsületrend elnöke és a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny megalapítója érdemelte ki.

Immár XXVIII. alkalommal került sor a díjátadásra. A nívós szakmai elismerés előterjesztője Fibi Sándor, a Katedra szerkesztőbizottságának elnöke volt, aki az értékelésben hangoztatta, hogy Klemen Terézia sokrétű, áldozatos, kiemelkedő pedagógiai munkássággal rendelkezik, amit a mai napig, immáron több évtizede a töretlen lendület és elhivatottság jellemez. Ezt a díjat Klemen Teréziának adományozták a „sokéves példaértékű, magas színvonalú és eredményes pedagógiailélekszobrászi és publikációs munkásságáért, a magyar zenei kultúra népszerűsítése terén kifejtett önzetlen, sikeres és elismerésre méltó tevékenységéért”.
A nívós szakmai elismerés laudálója Fibi Sándor, a Katedra szerkesztőbizottságának elnöke volt. Beszédében méltatta Klemen Terézia sokrétű, áldozatos, kiemelkedő pedagógiai munkásságát, amit a mai napig, immáron több évtizede ugyanaz a töretlen lendület és elhivatottság jellemez. Mindamellett, hogy évek óta rendszeresen publikál a Katedra folyóiratban, tanárként példamutató odaadással és felkészültséggel oktatja diákjait a magyar nyelv szépségére és történelmünk ismeretére.
A kitüntetett Komárom kulturális életének is aktív személyisége.

 

DUNATÁJ HETILAP 51-52/2019

hirdetés