HAZA SPORT A játékvezető sújtotta, a kapusa megmentette a KFC-t

A játékvezető sújtotta, a kapusa megmentette a KFC-t

924
hirdetés

A II. liga hétközi fordulójában a KFC Pozsonyligetfalura látogatott. A 22. fordulóból elhalasztott mérkőzésre a hazaiak új edzővel álltak fel; a meccs előtt egy nappal nevezték ki a fekete-fehérek vezetőedzőjének Michal Kurucot, aki a Somorja kispadján Komárom ellen korábban négy mérkőzéséből hármat is megnyert.

A tabellán észlelhető különbségek ellenére végig kiegyenlített játékot láthattunk. Az első félidő nem produkált égbe kiáltó ziccert, inkább egyéni próbálkozásokkal és távoli lövésekkel vétették magukat észre a felek. A második játékrész elején a játékvezető rendkívül szigorú büntetőt ítélt a hazai támadó, Patrik Danek és a komáromi védő, Šimon Šmehyl ütközése után. A nagy valószínűséggel hibásan megítélt tizenegyes elvégzéséhez a rutinos csapatkapitány, Lukáš Gašparovič állt oda, lövését azonban Miloslav Bréda hárította. A lila-fehérek kapusának ez volt a negyedik kivédett tizenegyese a KFC színeiben, így már 40%-os védési mutatóval büszkélkedhet!

A második félidőben három cserét is végrehajtott a vendégek vezetőedzője, ami jó húzásnak bizonyult. A 63. percben az egyik csere, Mészáros András szelídítette meg a hazai játékos fejéről továbbpattanó labdát, amit a másik csere, Christian Nguidjol elé tálalt, aki kapásból ugratta ki a saját térfeléről meglóduló Tóth Gábort, aki elhúzta a labdát a kapuból kimozduló kapus mellett, majd az üres kapuba gurított. Gólpasszával a kameruni játékos a kanadai pontvadászat legeredményesebb komáromi játékosává lépett elő (3 gól, 4 gólpassz), míg a lelédi középcsatár a negyedik góljának köszönhetően Németh Tamással és Ganbold Ganbayarral osztozkodik a legeredményesebb komáromi góllövő címéért. Talán mindketten több bizalmat is kaphatnának annál, hogy csereként lépjenek csak be a mérkőzésekbe…

A KFC vezetése azonban nem tartott sokáig: a mérkőzés legjobbja, Patrik Danek a jobb oldalon megforgatta Martin Šimkot, majd a bosnyák Haris Harba elé tálalt, aki a kapu torkából nem hibázott. A két gól felpezsdítette a mérkőzést, mindkét csapat az újabb gólszerzésre összpontosított, néha szó szerint két részre szakadt a pálya. A mérkőzés vége is tartogatott vitatható bírói ítéletet: egy röviden megjátszott szöglet után a komáromiak a kapu elé ívelték a labdát, ami egy KFC-játékosról a hálóba pattant, a játékvezetők azonban les révén érvénytelenítették a találatot, megőrizve az amúgy igazságos döntetlent.

A megszerzett egy ponttal továbbra is a harmadik helyen áll a KFC, hat-hat pontra a második Kassától és a negyedik Slovan B-től, a pozsonyiaknak azonban még pótolniuk kell egy korábban félbeszakadt mérkőzést. A 24. fordulóban Komárom Tőketerebesre látogat.

Konczer András

hirdetés
Previous article11 millió eurót hagyott jóvá a kormány Selmecbánya támogatására
Next articleCsütörtöktől húsvéti szünet van az iskolákban